Familiebedrijf De Twee Bruggen

Een vakantiepark met een hotelachtige beleving. Dat is waar Hendrik en zijn team naar streven.

Het is gezellig druk, volop zomervakantie, als wij door Hendrik worden ontvangen op het prachtige volgeboekte 5-sterren vakantiepark Twee Bruggen in Winterswijk. Hendrik neemt ons mee naar Restaurant De Schoppe, de plek waar de oorsprong van het vakantiepark ligt.
 
De Schoppe

Hendrik vertelt dat zijn vader Aart in 1968 het horecabedrijf De Schoppe heeft geopend. We mogen de plek van de oorspronkelijke bar ook nog even zien. De bar doet nu dienst als zaal voor feesten en partijen. Helemaal ingericht met de smaak van nu maar met behoud van de oorspronkelijke elementen. Na de opening van De Schoppe heeft Aart het bedrijf uitgebreid met een camping. Deze werd vernoemd naar de twee bruggen die over de beek ‘Boven Slinge’, vlakbij de camping, liggen. In de jaren die volgden is de camping uitgegroeid naar een grote, moderne camping voorzien van alle faciliteiten. 
 

 
5-sterren vakantiepark
In 1998 heeft Hendrik het bedrijf overgenomen van zijn ouders. Hendrik heeft altijd meegedraaid op de camping en het was eigenlijk altijd al duidelijk dat hij de zaak ooit zou overnemen. De camping is inmiddels uitgegroeid tot een 5-sterren vakantiepark. Het park biedt ruim opgezette kampeerplaatsen met privé sanitair, volledig ingerichte accommodaties, meerdere horecapunten, een binnen- en een buitenzwembad en een supermarkt (in eigen beheer).
 
Ongemerkt luxe
Hendrik streeft naar een hotelachtige beleving voor zijn gasten. “Samen met mijn vrouw Eline proberen wij ervoor te zorgen dat alles klopt en het park te zien door de ogen van de gast. De vraag die wij ons continu stellen is: Zou ik hier zelf te gast willen zijn? Door het bedrijf zo te bekijken en inspiratie op te doen bij andere horecabedrijven, hotels en vakantieparken proberen we de gast van nu optimaal te bedienen. Het gevoel moet goed zijn. De kwaliteit moet goed zijn. Het eten moet goed zijn. Gasten moeten op hun gemak zijn en daardoor de ruimte krijgen om van elkaar, de omgeving en het park te genieten.” 
 

 
Wat het park onderscheidt van andere vakantieparken is dat zij bewust kiezen om dingen anders te doen. Hun animatieteam en supermarkt hebben zij bijvoorbeeld in eigen beheer om de kwaliteit en uitstraling goed te kunnen waarborgen. En het hout van het pand van het zwembad komt uit het bos van de broer van Hendrik, de wijn wordt geleverd door zijn buurman en de geitenkaas  van Geitenboerderij de Brömmels uit Woold wordt verwerkt in de gerechten die geserveerd worden in De Schoppe.
 
Impact van corona
Ook de Twee Bruggen voelt de impact van de corona crisis. “De afgelopen 1,5 jaar wordt gekenmerkt door diepe downs. 45% van onze gasten komt uit Duitsland, maar zij blijven grotendeels weg nu er verstrengde maatregelen gelden voor Duitsers die van en naar Nederland reizen. Ook verliep de heropstart verre van soepel. Dat merken we tot op de dag van vandaag, zeker met de slechte verkrijgbaarheid van bepaalde producten. Daarnaast zijn we natuurlijk ook een hoop omzet misgelopen doordat er geen feesten en partijen georganiseerd mochten worden in de winter. Dat hakt er flink in, zeker als je regelmatig investeert in je bedrijf om te kunnen blijven groeien. Daarentegen zijn wij nu wel volgeboekt en draaien we een goed hoogseizoen.
 
De grootste uitdaging zit hem nu in de organisatie, het personeel. We hebben sinds 1 juni een prachtige (pizza)bakkerij die niet open kan, omdat we er geen personeel voor hebben kunnen vinden.
 
Daarom willen we graag minder seizoensgebonden worden, zodat we onze medewerkers jaarrond werk kunnen bieden. Bovendien zorgt dat ook voor meer stabiliteit in de inkomsten. De opening van een hotel op ons vakantiepark zal hieraan bijdragen. Naar verwachting start de bouw in 2023!”

MEER KLANTVERHALEN

Xandrion klanten vertellen hun verhaal.

Ondernemen met een groene visie

Ondernemen met een groene visie

Een enthousiaste Dennis van Vlaanderen vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Vier 't leven!

Vier 't leven!

Een bevlogen Wesley Hüning vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Ondernemers met passie voor mens & milieu

Ondernemers met passie voor mens & milieu

Aart van Geijtenbeek van Camping Lolotte vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Wie is Clemens?

Wie is Clemens?

Olivier Forma van Restaurant Clemens vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Xandrion deelnemer van het eerste uur

Xandrion deelnemer van het eerste uur

Evelien van Dasler van Vakantiecentrum De Ullingse Bergen vertelt haar verhaal.

LEES VERDER
Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Remco Abel van Grand Café Restaurant Abel vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Pesca-klantverhaal-Xandrion

Geld wordt onderaan de streep verdiend

Sven Sallaerts van Pesca - Theatre of Fish vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER

Samen bekijken wat Xandrion voor u kan betekenen?

Profiteer van substantiële besparingen op uw inkoopkosten & tijd.

We gaan graag met u om tafel om samen te bekijken welke inkoopkansen en besparingsmogelijkheden deelname aan Xandrion u kan bieden.

BESPAAR OOK