FrieslandCampina

Eén van de grootste zuivelondernemingen ter wereld.

FrieslandCampina voorziet dagelijks miljoenen consumenten over de wereld van zuivelproducten. FrieslandCampina heeft een groot aantal sterke merken onder zich, zoals: Chocomel, Fristi, Optimel, Campina en Mona. En onder FrieslandCampina Professioneel vallen de merken Debic en Campina Professioneel.

Sinds 2005 profiteren Xandrion deelnemers van unieke condities op het zeer brede aanbod van FrieslandCampina.

Met een jaaromzet van 11,3 miljard euro behoort FrieslandCampina tot de zes grootste zuivelondernemingen in de wereld.

Van consumentenproducten tot farmaceutische ingrediënten
FrieslandCampina levert consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts in een groot aantal Europese landen, in Azië en in Afrika. Ook worden producten geleverd aan professionele afnemers, waaronder room- en boterproducten aan bakkerijen en horecabedrijven. Daarnaast produceert FrieslandCampina ingrediënten en halffabricaten voor producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector wereldwijd.

Vestigingen in 32 landen
FrieslandCampina heeft vestigingen in 32 landen met ruim 22.000 medewerkers. De producten van FrieslandCampina vinden hun weg naar meer dan 100 landen. Het centrale kantoor van de onderneming is gevestigd in Amersfoort. De activiteiten van FrieslandCampina zijn onderverdeeld in vijf marktgeoriënteerde business groups:

  1. FrieslandCampina Consumer Products Europe, Middle East & Africa
  2. FrieslandCampina Consumer Products Asia
  3. FrieslandCampina China
  4. FrieslandCampina Cheese, Butter & Milkpowder
  5. FrieslandCampina Ingredients.

Eigendom van de coöperatie
De vennootschap is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., met ruim 19.000 ledenmelkveehouders in Nederland, Duitsland en België een van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld.
 

www.frieslandcampina.com
 
 
Bekijk alle bespaarmogelijkheden