Inkooporganisatie Recreatie

Campings, vakantie- & bungalowparken en (dag)recreatiebedrijven bundelen hun inkoop via Xandrion.

De oorsprong van Xandrion ligt in de recreatiebranche. Doordat de oprichters van Xandrion zelf recreatie ondernemers zijn, weten zij als geen ander waar de inkoopbehoeften van onze deelnemers liggen. Zowel op food als op non-food gebied.

OOK BESPAREN? MAAK EEN AFSPRAAK

Xander helpt u besparen op uw inkoop
Inkooporganisatie voor recreatie ondernemers
U bespaart via Xandrion niet alleen geld op uw inkoopkosten, maar ook veel kostbare tijd doordat u zelf minder of helemaal niet meer met inkoop bezig hoeft te zijn. Wij helpen uw inkoopbeleid en bestellingen te optimaliseren en benchmarken continu om voor u de beste deals te sluiten.
 
In de vrijetijdsbranche waren wij in 1997 de eerste op het gebied van inkoopsamenwerking. Een groep recreatieondernemers (campings, bungalow- en vakantieparken) op de Veluwe is - toen nog onder de naam RICN Inkoopintermediairs - gestart met collectief inkopen. De basis en fundering die zij samen voor elkaar en andere collega-ondernemers hebben opgezet, is verweven in de manier waarop wij nu nog steeds werken.
 
Doordat de oprichters van Xandrion zelf recreatie ondernemers zijn, weten wij als geen ander waar de inkoopbehoeften van onze deelnemers liggen. Zowel op food als op non-food gebied. Voor vrijwel alle grote maandelijkse kostenposten zijn exclusieve inkoopcondities vastgelegd in zogenaamde raamovereenkomsten, zoals horeca groothandel & A-merk fabrikanten (bypass contracten), verzekeringen en afval.
 
Inkooporganisatie in hospitality & leisure
Over het algemeen komt het inkoopprofiel van de recreatiebedrijven grotendeels overeen. Dat geldt ook voor andere bedrijven in de hospitality & leisure branche zoals restaurants, hotels, sauna’s, sportlocaties (waaronder golf- en bowlinglocaties) en congres, beurs- en zalencentra. Vandaar dat wij onze dienstverlening hebben uitgebreid naar de gehele hospitality & leisure branche. Inmiddels profiteren zo’n 1.250 ondernemers uit alle hoeken van de vrijetijdsbranche van uniek scherpe inkoopcondities bij ongeveer 65 leveranciers.
 
Kortom, het voordeel voor u als recreatie ondernemer:
Vandaag de dag bestaat het grootste deel van onze deelnemers nog altijd uit recreatie ondernemers en dit aantal groeit ook nog steeds. Locaties van grote ketens zoals Capfun, maar ook individuele recreatiebedrijven zoals Marveld Recreatie profiteren van ons gebundelde inkoopvolume. Besparen door inkoopkracht!

OOK ONDERDEEL WORDEN VAN ONZE INKOOPORGANISATIE?

Benieuwd naar uw bespaarmogelijkheden als recreatie ondernemer?

We gaan graag met u om tafel om samen te bekijken welke inkoopkansen en besparingsmogelijkheden deelname aan Xandrion u biedt.

NEEM CONTACT OP