Spa One, de duurzaamste wellness van 't land

Op Landgoed Bergvliet, waar wij onlangs waren voor een interview met chef-kok Michael de Wit, is sinds 2019 ook een groot, luxe wellnesscomplex gevestigd, genaamd Spa One. Eveneens aangesloten bij Xandrion. Samen met Landgoed Bergvliet bieden zij gasten een complete belevenis met golf, lekker eten, een heerlijk verblijf in een luxe villa én een dagje verwennerij en ontspanning in de wellness. Wij spraken mede-eigenaar Bart Veraa over deze prachtige, duurzame locatie.

  
Bart Veraa (34) is woonachtig in hartje Breda en ondernemer in hart en nieren. Zijn ouders bestierden vroeger Thermen Geldrop. Dat is ook de plek waar Bart voor het eerst zelf in de hospitality aan de slag ging. Maar ook daarbuiten heeft hij zo’n beetje alle facetten van het hospitality vak doorlopen. Nog steeds houdt hij de afwisseling erin door zich bezig te houden met de dagelijkse aansturing, personeelszaken, marketingzaken en door bij te springen op de werkvloer.
 
Duidelijke visie
Samen met André Meerhoff is Bart eigenaar van het wellnesscomplex. Ze hebben een duidelijke visie voor Spa One:
 
“Wij bieden een totaalconcept met een hoge kwaliteit, maar tegen betaalbaar tarief. We vinden het belangrijk dat onze gasten met regelmaat kunnen komen genieten. We hebben sauna’s, whirlpools en zwembaden. Daarnaast bieden we verschillende massage- en schoonheidsbehandelingen en belevingsprogramma’s, waaronder bijvoorbeeld de klank ceremonie, aan. Onze gasten kunnen zich bij ons zowel fysiek als mentaal volledig ontspannen. Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht. In ons restaurant kunnen onze gasten terecht voor een heerlijke lunch, sweets, fingerfood en ook het diner.”

 
Bewuste keuzes
Spa One is in maart 2019 geopend. Als je net een nieuw bedrijf bent gestart, probeer je als ondernemer een groot deel van de investeringen voor de bouw en de opstart in de eerste jaren terug te verdienen. Voor Bart verliep dit behoorlijk anders door toedoen van de Covid pandemie. Echter, staat het bedrijf er nu toch redelijk stabiel voor.
 
“We hebben duurzame keuzes gemaakt en geen rare dingen gedaan tijdens de lockdowns. We hebben ook veel tijd en aandacht aan ons personeel besteed om ervoor te zorgen dat zij zich betrokken bleven voelen. Ik denk dat het daarnaast geholpen heeft dat wij geen extra toeslagen aan onze gasten hebben doorberekend en flexibel zijn omgegaan met de verlooptijd van cadeaubonnen en vouchers. Onze gasten mochten niet de dupe worden van alle maatregelen en omstandigheden.”
 
Duurzaamste wellness van ‘t land
Ook nu heeft de wellnessbranche - net als iedere andere branche - weer te maken met een flinke uitdaging, de energieprijzen rijzen de pan uit. Gelukkig produceert Spa One vrijwel al haar eigen energie en zijn zij daarnaast aangesloten bij het Xandrion Energiecollectief.
 
“Bij de bouw was ons doel om ons wellnesscentrum zo duurzaam en groen mogelijk te maken. Ons pand is met duurzame materialen gebouwd, zeer goed geïsoleerd en heeft inmiddels een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0. Dat houdt in dat wij energieneutraal zijn en dus nagenoeg al onze eigen energie opwekken. Dit doen wij met zo’n 300 zonnepanelen, een warmtekrachtkoppeling en pelletkachels. De warmte die daarbij vrijkomt gebruiken we voor het opwarmen van de zwembaden en de luchtbehandeling. Het was een forse investering, maar gezien de huidige energieprijsontwikkelingen zijn we heel blij dat we deze keuze hebben gemaakt en voor het overige zijn aangesloten bij het Xandrion Energiecollectief. Het scheelt toch behoorlijk op jaarbasis,” aldus Bart.
 

Tijd & geld besparen
Voordat Bart voor zichzelf begon heeft hij bij diverse wellnesscentra gewerkt, waaronder Thermen Geldrop wat toen gerund werd door zijn ouders. In die tijd kwam hij voor het eerst in aanraking met Xandrion. Toen hij zijn eigen bedrijf ging opzetten, wist hij dat hij tijd en geld kon besparen door Xandrion in te schakelen voor zijn inkoop.
 
“Xandrion heeft mij bij de opstart veel werk uit handen genomen. Er was enorm veel te regelen, de bouw, marketing, personeel en uiteraard de inkoop. Hier kon Xandrion mij bij helpen. Ik hoefde niet uit te zoeken welke leverancier ik waarvoor moest hebben en ik hoefde ook niet met alle leveranciers om tafel. Er waren immers al goede afspraken door Xandrion gemaakt. Bovendien kwam ik via Xandrion in contact met leveranciers waar ik zelf niet aan had gedacht, maar die wel een enorme besparing opleveren, zoals INNAX voor de bemetering. Ook nu het bedrijf helemaal up and running is, weet ik mijn inkoopadviseur, Angélique, snel te vinden. Ik kan haar altijd even appen, bellen of mailen. Wat handig is als ik een nieuwe leverancier of product zoek. Een leuk extraatje zijn de gratis samples die ik via de Xandrion nieuwsbrief kan aanvragen. Daar blijken soms verrassend leuke producten tussen te zitten.”
 
Plannen voor de toekomst
Bart is altijd bezig met ideeën, plannen en projecten. Hij wordt er ook regelmatig voor gevraagd, soms voor advies, soms voor de uitvoering. Op de vraag wat zijn plannen zijn voor de nabije toekomst antwoordt hij: “Wellicht een uitbreiding voor SpaOne, wellicht iets nieuws.” We zullen hem dus maar moeten blijven volgen om erachter komen…

Jouw verhaal hier?
Ben je Xandrion deelnemer en vind je het leuk als wij een keer bij jou langskomen om jouw bedrijf en/of verhaal in de picture te zetten? Neem gerust contact op met Shanna de Jong via s.dejong@xandrion.nl en wie weet zien we elkaar snel.

Volg ons in ieder geval op onze socials, dan blijf je op de hoogte van Xandrion nieuwtjes en alle klantverhalen.
 


MEER KLANTVERHALEN

Xandrion klanten vertellen hun verhaal.

In gesprek met All American Bowling

In gesprek met All American Bowling

Wij spraken we met Henk Oosterhuis, eigenaar van All American Bowling en vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers (NVB) over de samenwerking met de NVB en zijn deelname aan het inkoopcollectief van Xandrion.

LEES VERDER
Nieuwe generatie aan het roer bij Meinders

Nieuwe generatie aan het roer bij Meinders

Op bezoek bij het prachtige familiebedrijf Meinders Catering.

LEES VERDER
Limburgse gastvrijheid op Camping Mareveld

Limburgse gastvrijheid op Camping Mareveld

Het is vakantie als we te gast zijn bij Camping Mareveld. Het is een drukte van belang op de volgeboekte camping en op het terras genieten gasten van een lekker hapje en drankje in het warme zonnetje. Mareveld is een mooie combinatie van camping - met een grote verscheidenheid aan accommodaties - restaurant en partycentrum, waar gastvrijheid en gezelligheid voorop staan. In het Zuid-Limburgse plaatsje Schimmert spreken we Marianne Horsmans, zij is samen met haar man Jules eigenaar van Mareveld.

LEES VERDER
Op bezoek bij Landgoed Bergvliet

Op bezoek bij Landgoed Bergvliet

Verscholen tussen de Brabantse landerijen van de Vrachelse Heide en de Oosterhoutse bossen ligt het uit de 13e eeuw stammende Landgoed Bergvliet. Daar spraken wij met chef-kok Michael de Wit over deze prachtige locatie en de samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Outdoor Valley & Xandrion klimmen hogerop

Outdoor Valley & Xandrion klimmen hogerop

Op de parkeerplaats van Outdoor Valley word je verwelkomd met een groot bord ‘Welkom Buiten’, want dat is waar het om draait; plezier maken, avonturen beleven en sportieve activiteiten in de buitenlucht. Al 20 jaar is Outdoor Valley deelnemer van Xandrion. In de afgelopen jaren is Outdoor Valley enorm gegroeid en ook werken Outdoor Valley en Xandrion intensiever samen. We gingen in gesprek met eigenaar Erik Rovekamp en zijn dochter Joëlle Rovekamp, horecamanager bij Outdoor Valley.

LEES VERDER
Als een vis in het water

Als een vis in het water

Wij interviewden Ronald ter Hoeven, voormalig directeur van Zwembad De Peppel en Sportservice Ede, Wageningen en Rhenen voor het Xandrion Jubileum Magazine. Ronald is een proactieve ondernemer die goed op de hoogte is van de laatste trends in de markt. Met zijn unieke, en soms ook innovatieve, visie probeert hij een actieve bijdrage te leveren aan het maatschappelijke rendement.

LEES VERDER
Ontdek je geluk op Marveld!

Ontdek je geluk op Marveld!

Een passende slogan voor zo’n divers vakantiepark in de Achterhoek, die voor ieder wat wils te bieden heeft. Je kunt het zo gek niet bedenken of Marveld heeft het; megaglijbanen, luxe bungalows met wellness faciliteiten, een uitgebreid horeca aanbod. We gingen in gesprek met (mede)oprichter van RICN/Xandrion en de eigenaar van Marveld Recreatie, Edwin Bomers.

LEES VERDER
De gast bepaalt de standaard

De gast bepaalt de standaard

Familiebedrijf en 5 sterren camping TerSpegelt uit Eersel is al sinds 1998 Xandrion deelnemer. Directeur Michel Huigevoort vertelt over dit prachtige recreatiepark en de relatie met Xandrion.

LEES VERDER
Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Liset Bom van Hotel De Sterrenberg aan het woord over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Chantal van Swieten van Vakantiepark De Boshoek over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Utrechtse Golfclub De Pan, gelegen in het bosrijke Bosch en Duin, sloot in augustus 2021 aan bij het inkoopcollectief van Xandrion.

LEES VERDER
Familiebedrijf De Twee Bruggen

Familiebedrijf De Twee Bruggen

Een vakantiepark met een hotelachtige beleving. Dat is waar Hendrik en zijn team naar streven.

LEES VERDER
Ondernemen met een groene visie

Ondernemen met een groene visie

Een enthousiaste Dennis van Vlaanderen vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Vier 't leven!

Vier 't leven!

Een bevlogen Wesley Hüning vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Ondernemers met passie voor mens & milieu

Ondernemers met passie voor mens & milieu

Aart van Geijtenbeek van Camping Lolotte vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Wie is Clemens?

Wie is Clemens?

Olivier Forma van Restaurant Clemens vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Remco Abel van Grand Café Restaurant Abel vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Pesca-klantverhaal-Xandrion

Geld wordt onderaan de streep verdiend

Sven Sallaerts van Pesca - Theatre of Fish vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER

Samen bekijken wat Xandrion voor u kan betekenen?

Profiteer van substantiële besparingen op uw inkoopkosten & tijd.

We gaan graag met u om tafel om samen te bekijken welke inkoopkansen en besparingsmogelijkheden deelname aan Xandrion u kan bieden.

BESPAAR OOK