Nieuwe generatie aan het roer bij Meinders

Op bezoek bij het prachtige familiebedrijf Meinders Catering.

Net onder de rook van Schiphol vind je het hoofdkantoor van Meinders Catering. De broers Jan, Richard en Wim, die het familiebedrijf hebben opgericht, hebben de afgelopen 30 jaar een enorme ontwikkeling en groei doorgemaakt. Zo hebben zij, naast het uitbreiden van hun cateringservices, ook een mooi eigen grab & go assortiment ontwikkeld onder de naam BloemCool.

Samen met inkoopadviseur, Angélique Schellenberg, bezoek ik Jan op het hoofdkantoor van Meinders Catering om bij te praten en alle inkoopzaken te bespreken. Als we vragen hoe de zaken gaan, geeft Jan aan dat er nieuwe ontwikkelingen en veranderingen zijn binnen Meinders Catering.
  
The Next Generation
Ondertussen sluit ook neef Bradley (26) aan bij het gesprek. Ze hebben groot nieuws wat de nieuwe ontwikkelingen en veranderingen binnen Meinders Catering verklaart. Per 1 maart 2023 heeft Bradley samen met drie andere neven – Bram, Gijs en Luuk, allen kinderen van Jan, Wim en Richard – het stokje van de huidige generatie overgenomen door de aandelen van Richard over te nemen.
 Jan: 

“Na 33 jaar is het tijd om het stokje over te dragen aan de nieuwe generatie. Ik doe een stap terug, maar zal de komende tijd nog wel aangesloten blijven als adviseur.”
 
Opgegroeid binnen Meinders
De nieuwe generatie heeft een gedetailleerd plan uitgewerkt voor de toekomst van Meinders Catering. Ze zijn allen al jaren werkzaam binnen het familiebedrijf en klaar voor deze mooie, nieuwe stap.
 
Hierover vertelt Bradley: “Het is misschien wel een nieuwe uitdaging met nieuwe verantwoordelijkheden, maar het bedrijf is voor geen van ons vieren nieuw. Alle vier werken we al jaren mee in de operatie. We zijn als het ware opgegroeid binnen Meinders Catering. Ikzelf ben sinds mijn 13e werkzaam binnen het bedrijf. Ik ben begonnen als afwasser en heb daarna eigenlijk alle facetten van het bedrijf doorgelopen, zoals: meewerken in de broodjeskeuken, meedraaien op de logistieke afdeling en samen met Jan de inkoop regelen. We kijken met z’n vieren erg uit naar de toekomst en hoe we de nieuwe koers daarin mogen uitzetten.”
 
De toekomst van Meinders
Na dit nieuws zijn we uiteraard benieuwd naar de plannen voor de toekomst. Deze jonge, nieuwe generatie kijkt wellicht vanuit een andere invalshoek naar het bedrijf.
 
Bradley: “Dat klopt. De catering markt maakt de afgelopen jaren veel veranderingen door, daarom willen wij ons meer gaan focussen op stabiliteit. Dat betekent dat we onze markt willen verbreden.”
 
In de uitgewerkte groeistrategie van de nieuwe generatie komt naar voren dat Meinders Catering zich gaat bezighouden met het versterken van de relaties met huidige opdrachtgevers en daar meer volume creëren, nieuwe klantsegmenten aanboren, nieuwe concepten in de markt zetten en de processen nog efficiënter inregelen.
 
Bradley: “In onze plannen voor de toekomst willen wij ons meer gaan richten op retail. Hierin gaat BloemCool een grote rol spelen. Daarnaast willen wij in onze toekomstplannen ons ook bezighouden met het ontwikkelen van nieuwe concepten en producten die aansluiten op trends. Vega en vegan nemen we hier bijvoorbeeld in mee.”
 
Inkoopsamenwerking
Dit brengt ons tot de volgende vraag: ‘Hoe ervaren jullie de samenwerking met Xandrion en wat hebben jullie van ons nodig?’
 
Jan: “We werkten al samen met Compass en vanuit deze samenwerking zijn wij in 2017 met een paar contracten bij Xandrion gestart. De laatste jaren zijn we steeds meer samen gaan doen. Als we op zoek zijn naar een nieuwe leverancier kijken we vaak eerst even op het extranet of jullie daar een partner voor hebben. Fijn als je het marktonderzoek bij de zoektocht naar een nieuwe leverancier kunt uitbesteden, maar in sommige gevallen kiezen we liever voor een lokale leverancier die wij persoonlijk goed kennen. Dat werkt goed naast elkaar.”
 
Bradley: “Ook de nieuwe generatie ziet de samenwerking met Xandrion zeker positief. Ik kijk er naar uit om mijzelf de komende tijd verder in Xandrion te verdiepen.”


Geschreven door: Shanna de Jong

MEER KLANTVERHALEN

Xandrion klanten vertellen hun verhaal.

In gesprek met All American Bowling

In gesprek met All American Bowling

Wij spraken we met Henk Oosterhuis, eigenaar van All American Bowling en vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers (NVB) over de samenwerking met de NVB en zijn deelname aan het inkoopcollectief van Xandrion.

LEES VERDER
Spa One, de duurzaamste wellness van 't land

Spa One, de duurzaamste wellness van 't land

Op Landgoed Bergvliet, waar wij onlangs waren voor een interview met chef-kok Michael de Wit, is sinds 2019 ook een groot, luxe wellnesscomplex gevestigd, genaamd Spa One. Eveneens aangesloten bij Xandrion. Samen met Landgoed Bergvliet bieden zij gasten een complete belevenis met golf, lekker eten, een heerlijk verblijf in een luxe villa én een dagje verwennerij en ontspanning in de wellness. Wij spraken mede-eigenaar Bart Veraa over deze prachtige, duurzame locatie.

LEES VERDER
Limburgse gastvrijheid op Camping Mareveld

Limburgse gastvrijheid op Camping Mareveld

Het is vakantie als we te gast zijn bij Camping Mareveld. Het is een drukte van belang op de volgeboekte camping en op het terras genieten gasten van een lekker hapje en drankje in het warme zonnetje. Mareveld is een mooie combinatie van camping - met een grote verscheidenheid aan accommodaties - restaurant en partycentrum, waar gastvrijheid en gezelligheid voorop staan. In het Zuid-Limburgse plaatsje Schimmert spreken we Marianne Horsmans, zij is samen met haar man Jules eigenaar van Mareveld.

LEES VERDER
Op bezoek bij Landgoed Bergvliet

Op bezoek bij Landgoed Bergvliet

Verscholen tussen de Brabantse landerijen van de Vrachelse Heide en de Oosterhoutse bossen ligt het uit de 13e eeuw stammende Landgoed Bergvliet. Daar spraken wij met chef-kok Michael de Wit over deze prachtige locatie en de samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Outdoor Valley & Xandrion klimmen hogerop

Outdoor Valley & Xandrion klimmen hogerop

Op de parkeerplaats van Outdoor Valley word je verwelkomd met een groot bord ‘Welkom Buiten’, want dat is waar het om draait; plezier maken, avonturen beleven en sportieve activiteiten in de buitenlucht. Al 20 jaar is Outdoor Valley deelnemer van Xandrion. In de afgelopen jaren is Outdoor Valley enorm gegroeid en ook werken Outdoor Valley en Xandrion intensiever samen. We gingen in gesprek met eigenaar Erik Rovekamp en zijn dochter Joëlle Rovekamp, horecamanager bij Outdoor Valley.

LEES VERDER
Als een vis in het water

Als een vis in het water

Wij interviewden Ronald ter Hoeven, voormalig directeur van Zwembad De Peppel en Sportservice Ede, Wageningen en Rhenen voor het Xandrion Jubileum Magazine. Ronald is een proactieve ondernemer die goed op de hoogte is van de laatste trends in de markt. Met zijn unieke, en soms ook innovatieve, visie probeert hij een actieve bijdrage te leveren aan het maatschappelijke rendement.

LEES VERDER
Ontdek je geluk op Marveld!

Ontdek je geluk op Marveld!

Een passende slogan voor zo’n divers vakantiepark in de Achterhoek, die voor ieder wat wils te bieden heeft. Je kunt het zo gek niet bedenken of Marveld heeft het; megaglijbanen, luxe bungalows met wellness faciliteiten, een uitgebreid horeca aanbod. We gingen in gesprek met (mede)oprichter van RICN/Xandrion en de eigenaar van Marveld Recreatie, Edwin Bomers.

LEES VERDER
De gast bepaalt de standaard

De gast bepaalt de standaard

Familiebedrijf en 5 sterren camping TerSpegelt uit Eersel is al sinds 1998 Xandrion deelnemer. Directeur Michel Huigevoort vertelt over dit prachtige recreatiepark en de relatie met Xandrion.

LEES VERDER
Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Liset Bom van Hotel De Sterrenberg aan het woord over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Chantal van Swieten van Vakantiepark De Boshoek over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Utrechtse Golfclub De Pan, gelegen in het bosrijke Bosch en Duin, sloot in augustus 2021 aan bij het inkoopcollectief van Xandrion.

LEES VERDER
Familiebedrijf De Twee Bruggen

Familiebedrijf De Twee Bruggen

Een vakantiepark met een hotelachtige beleving. Dat is waar Hendrik en zijn team naar streven.

LEES VERDER
Ondernemen met een groene visie

Ondernemen met een groene visie

Een enthousiaste Dennis van Vlaanderen vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Vier 't leven!

Vier 't leven!

Een bevlogen Wesley Hüning vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Ondernemers met passie voor mens & milieu

Ondernemers met passie voor mens & milieu

Aart van Geijtenbeek van Camping Lolotte vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Wie is Clemens?

Wie is Clemens?

Olivier Forma van Restaurant Clemens vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Remco Abel van Grand Café Restaurant Abel vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Pesca-klantverhaal-Xandrion

Geld wordt onderaan de streep verdiend

Sven Sallaerts van Pesca - Theatre of Fish vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER

Samen bekijken wat Xandrion voor u kan betekenen?

Profiteer van substantiële besparingen op uw inkoopkosten & tijd.

We gaan graag met u om tafel om samen te bekijken welke inkoopkansen en besparingsmogelijkheden deelname aan Xandrion u kan bieden.

BESPAAR OOK