In gesprek met All American Bowling

Wij spraken we met Henk Oosterhuis, eigenaar van All American Bowling en vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers (NVB) over de samenwerking met de NVB en zijn deelname aan het inkoopcollectief van Xandrion.

In het toeristische centrum van Noordwijkerhout vindt u All American Bowling: een bowlingcentrum met 8 banen, een restaurant waar grillen centraal staat, een lounge met bar en buiten een 18 holes midgetgolfbaan met terras en icecreamtruck. Onlangs spraken we met Henk Oosterhuis, eigenaar van All American Bowling en tevens vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers (NVB).
 
In juli 2022 zijn Xandrion en de Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers (NVB) een samenwerking gestart. “We willen leden aanmoedigen zich bij Xandrion aan te sluiten, omdat we zien dat zij gunstige inkoopcondities hebben. De beslissing ligt uiteindelijk bij de individuele bowlingbanen. Iedereen bepaald zijn eigen inkoopbeleid en leveranciers, de NVB heeft hierin slechts een adviserende rol”, aldus Henk Oosterhuis. In het verleden heeft de NVB wel eens geprobeerd om de inkoop centraal te regelen, maar dat bleek te ingewikkeld door de diversiteit aan banen en de verschillende voorkeuren van de ondernemers. Henk: “Via Xandrion is dit veel makkelijker. Iedere ondernemer kan zijn eigen inkoop bepalen en uitkiezen wat voor hem past binnen het aanbod van Xandrion.
 
Dankzij de samenwerking tussen de NVB en Xandrion kwam ook Henk voor de inkoop van zijn eigen bowlingcentrum All American Bowling in contact met Xandrion en besloot zich direct aan te sluiten bij het inkoopcollectief. “Voorheen deden wij alle onderhandelingen met onze leveranciers zelf. Doordat wij op een prominente locatie zitten, zijn er verschillende merken die hier graag zichtbaar willen zijn. In die zin hebben we daarmee een interessante onderhandelingspositie en zochten we niet echt naar een overkoepelend orgaan. Door de samenwerking tussen de NVB en Xandrion, kwamen ook wij met hen in contact. De belangrijkste reden om ons aan te sluiten bij Xandrion was de samenwerking tussen Xandrion en Sligro. Sligro was voor ons al een bekende partij en via Xandrion konden we een besparing realiseren en werd onze inkoop een stuk overzichtelijker. Het was daarom een gemakkelijke keuze om ons aan te sluiten bij het inkoopcollectief van Xandrion”, vertelt Henk.All American Bowling in een nieuw jasje
Momenteel is All American Bowling midden in een verbouwing. In 2015 nam Henk Oosterhuis het bowlingcentrum inclusief de inventaris over en nu is het tijd om dit in een nieuw jasje te steken. De verwarming, airco en de keuken zijn al volledig vernieuwd. Ook maakt het bedrijf al geruime tijd gebruik van technische oplossingen, zoals besteltablets. Nu is het moment om ook de uitstraling daarbij aan te laten sluiten met een nieuwe aankleding van de locatie en nieuwe shows met beamers, lichteffecten en muziek op de bowlingbanen. “Bovendien starten we na de verbouwing met een nieuw pizzaconcept. Via het inkoopplatform van Xandrion kwamen we in contact met de onlangs aangesloten leverancier Van Tol Convenience Food. Met hen zijn we in contact om ook een arrangement pizza en bowlen aan te gaan bieden”, vertelt Henk.
 
Een tevreden ondernemer
Het grootste voordeel van de samenwerking met Xandrion ligt voor Henk in het feit dat je als ondernemer zelf bepaalt bij wie je inkoopt. “Het inkoopplatform op het extranet werkt daarbij erg prettig.” Op het inkoopplatform van Xandrion kunnen deelnemers zien welke leveranciers zijn aangesloten bij het inkoopcollectief, is hun persoonlijke inkoop inzichtelijk en blijven zij op de hoogte van het laatste nieuws. “Daarnaast hebben wij ook altijd heel prettig contact met inkoopadviseur Daan de Rooij, die ons regelmatig belt om te vragen hoe het gaat of wanneer hij een interessante potentiële leverancier voor ons heeft”, vertelt een tevreden Henk Oosterhuis.


MEER KLANTVERHALEN

Xandrion klanten vertellen hun verhaal.

Nieuwe generatie aan het roer bij Meinders

Nieuwe generatie aan het roer bij Meinders

Op bezoek bij het prachtige familiebedrijf Meinders Catering.

LEES VERDER
Spa One, de duurzaamste wellness van 't land

Spa One, de duurzaamste wellness van 't land

Op Landgoed Bergvliet, waar wij onlangs waren voor een interview met chef-kok Michael de Wit, is sinds 2019 ook een groot, luxe wellnesscomplex gevestigd, genaamd Spa One. Eveneens aangesloten bij Xandrion. Samen met Landgoed Bergvliet bieden zij gasten een complete belevenis met golf, lekker eten, een heerlijk verblijf in een luxe villa én een dagje verwennerij en ontspanning in de wellness. Wij spraken mede-eigenaar Bart Veraa over deze prachtige, duurzame locatie.

LEES VERDER
Limburgse gastvrijheid op Camping Mareveld

Limburgse gastvrijheid op Camping Mareveld

Het is vakantie als we te gast zijn bij Camping Mareveld. Het is een drukte van belang op de volgeboekte camping en op het terras genieten gasten van een lekker hapje en drankje in het warme zonnetje. Mareveld is een mooie combinatie van camping - met een grote verscheidenheid aan accommodaties - restaurant en partycentrum, waar gastvrijheid en gezelligheid voorop staan. In het Zuid-Limburgse plaatsje Schimmert spreken we Marianne Horsmans, zij is samen met haar man Jules eigenaar van Mareveld.

LEES VERDER
Op bezoek bij Landgoed Bergvliet

Op bezoek bij Landgoed Bergvliet

Verscholen tussen de Brabantse landerijen van de Vrachelse Heide en de Oosterhoutse bossen ligt het uit de 13e eeuw stammende Landgoed Bergvliet. Daar spraken wij met chef-kok Michael de Wit over deze prachtige locatie en de samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Outdoor Valley & Xandrion klimmen hogerop

Outdoor Valley & Xandrion klimmen hogerop

Op de parkeerplaats van Outdoor Valley word je verwelkomd met een groot bord ‘Welkom Buiten’, want dat is waar het om draait; plezier maken, avonturen beleven en sportieve activiteiten in de buitenlucht. Al 20 jaar is Outdoor Valley deelnemer van Xandrion. In de afgelopen jaren is Outdoor Valley enorm gegroeid en ook werken Outdoor Valley en Xandrion intensiever samen. We gingen in gesprek met eigenaar Erik Rovekamp en zijn dochter Joëlle Rovekamp, horecamanager bij Outdoor Valley.

LEES VERDER
Als een vis in het water

Als een vis in het water

Wij interviewden Ronald ter Hoeven, voormalig directeur van Zwembad De Peppel en Sportservice Ede, Wageningen en Rhenen voor het Xandrion Jubileum Magazine. Ronald is een proactieve ondernemer die goed op de hoogte is van de laatste trends in de markt. Met zijn unieke, en soms ook innovatieve, visie probeert hij een actieve bijdrage te leveren aan het maatschappelijke rendement.

LEES VERDER
Ontdek je geluk op Marveld!

Ontdek je geluk op Marveld!

Een passende slogan voor zo’n divers vakantiepark in de Achterhoek, die voor ieder wat wils te bieden heeft. Je kunt het zo gek niet bedenken of Marveld heeft het; megaglijbanen, luxe bungalows met wellness faciliteiten, een uitgebreid horeca aanbod. We gingen in gesprek met (mede)oprichter van RICN/Xandrion en de eigenaar van Marveld Recreatie, Edwin Bomers.

LEES VERDER
De gast bepaalt de standaard

De gast bepaalt de standaard

Familiebedrijf en 5 sterren camping TerSpegelt uit Eersel is al sinds 1998 Xandrion deelnemer. Directeur Michel Huigevoort vertelt over dit prachtige recreatiepark en de relatie met Xandrion.

LEES VERDER
Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Liset Bom van Hotel De Sterrenberg aan het woord over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Chantal van Swieten van Vakantiepark De Boshoek over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Utrechtse Golfclub De Pan, gelegen in het bosrijke Bosch en Duin, sloot in augustus 2021 aan bij het inkoopcollectief van Xandrion.

LEES VERDER
Familiebedrijf De Twee Bruggen

Familiebedrijf De Twee Bruggen

Een vakantiepark met een hotelachtige beleving. Dat is waar Hendrik en zijn team naar streven.

LEES VERDER
Ondernemen met een groene visie

Ondernemen met een groene visie

Een enthousiaste Dennis van Vlaanderen vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Vier 't leven!

Vier 't leven!

Een bevlogen Wesley Hüning vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Ondernemers met passie voor mens & milieu

Ondernemers met passie voor mens & milieu

Aart van Geijtenbeek van Camping Lolotte vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Wie is Clemens?

Wie is Clemens?

Olivier Forma van Restaurant Clemens vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Remco Abel van Grand Café Restaurant Abel vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Pesca-klantverhaal-Xandrion

Geld wordt onderaan de streep verdiend

Sven Sallaerts van Pesca - Theatre of Fish vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER

Samen bekijken wat Xandrion voor u kan betekenen?

Profiteer van substantiële besparingen op uw inkoopkosten & tijd.

We gaan graag met u om tafel om samen te bekijken welke inkoopkansen en besparingsmogelijkheden deelname aan Xandrion u kan bieden.

BESPAAR OOK