FrieslandCampina FOH

Eén van de grootste zuivelondernemingen ter wereld.

FrieslandCampina voorziet dagelijks miljoenen consumenten over de wereld van zuivelproducten. FrieslandCampina heeft een groot aantal sterke merken onder zich, zoals: Chocomel, Fristi, Optimel, Campina en Mona.

Sinds 2005 profiteren Xandrion deelnemers van unieke condities op het zeer brede aanbod van FrieslandCampina.

Elke dag voorziet Royal FrieslandCampina miljoenen consumenten verspreid over de wereld van zuivelproducten met waardevolle voedingsstoffen uit melk. Met een jaaromzet van 11,6 miljard euro behoort FrieslandCampina tot de zes grootste zuivelondernemingen in de wereld.

Van consumentenproducten tot farmaceutische ingrediënten
FrieslandCampina produceert en verkoopt consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts in een groot aantal Europese landen, in Azië en in Afrika via eigen dochterondernemingen. Daarnaast worden vanuit Nederland wereldwijd zuivelproducten geëxporteerd. Ook worden producten geleverd aan professionele afnemers, waaronder room- en boterproducten aan bakkerijen en horecabedrijven. FrieslandCampina verkoopt wereldwijd ingrediënten en halffabricaten voor producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector.

Vestigingen in 34 landen
FrieslandCampina heeft vestigingen in 34 landen met 23.769 medewerkers. De producten van FrieslandCampina vinden hun weg naar meer dan 100 landen. Het centrale kantoor van de onderneming is gevestigd in Amersfoort. De activiteiten van FrieslandCampina zijn onderverdeeld in vier marktgeoriënteerde business groups:
1. FrieslandCampina Consumer Dairy
2. FrieslandCampina Specialised Nutrition
3. FrieslandCampina Dairy Essentials
4. FrieslandCampina Ingredients

Eigendom van de coöperatie
De vennootschap is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., met 18.261 ledenmelkveehouders in Nederland, Duitsland en België een van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld.

Sterke merken van FrieslandCampina Front of House
Binnen de raamovereenkomst met Xandrion profiteren deelnemers van de volgende productcategorieën en merken van FrieslandCampina Front of House:
www.frieslandcampina.com
 
 
Bekijk alle bespaarmogelijkheden