Satésaus is een van de meest verkochte producten binnen de foodservice. Met de automatische satédispenser - de SatéJet van Remia Professioneel - kun je nog meer rendement uit je satésaus halen. Dat blijft niet onopgemerkt, want inmiddels is de 1000ste SatéJet in gebruik genomen. Bij Capfun De Scheepsbel in Doornspijk ziet chef-kok en horecamanager Roland van Voorst veel voordelen ten aanzien van hygiëne, portionering en gebruiksgemak.
De tijd dat ze in cafetaria Capfun De Scheepsbel in Doornspijk hun satésaus vanuit de au bain marie op een frietje schepten, is voorbij. Sinds de eerste dag dat de Remia SatéJet zijn intrede deed, is horecamanager Roland van Voorst overstag.
HACCP-verantwoord
"
Door de aanschaf van de SatéJet is je saus van constante kwaliteit. Bovendien is het HACCP-verantwoord", zegt Van Voorst. De dispenser is gemaakt van roestvrijstaal. De saus zit hygiënisch verpakt in drie bag-in-box zakken van 3,8 kg in een gesloten systeem. De automatische satédispenser vergt een redelijke investering maar dat loont. “
Al op de eerste dag van ingebruikname begin je met terugverdienen”, vertelt de horecamanager. In het vakantieseizoen van april tot oktober verkopen ze bij de campingsnackbar zo’n 500 liter satésaus. Bezoekers bestellen deze bij de friet, kipsaté of een berenhap. Ook bij de buckets met friet bij de afhaal, bestaat de bijverkoop regelmatig uit een bakje satésaus.
Instelbare portionering
Nog een pluspunt van de SatéJet is de instelbare portionering. Die kun je vooraf instellen op de gewenste hoeveelheid (van 0 tot 100 gram). Zo weet je als ondernemer precies hoeveel saus je per product verkoopt. Bovendien is de portie bij elke personeelslid gelijk. Daarnaast schept dit duidelijkheid bij de gasten. Met een druk op de knop aan de voorzijde, doseert de medewerker de portie warme saus die ook nog eens glutenvrij is. “
Je hoeft alleen het bakje eronder te houden.” Zeker in deze tijden van personeelstekort, is dit een uitkomst vindt Van Voorst. “
Het is extreem makkelijk en snel in het gebruik.”
Leeg tot de laatste druppel
Met een zak van 3,5 kg saus doen ze bij De Scheepsbel in het hoogseizoen gemiddeld één dag. “
Die zakken saus gaan leeg tot de laatste druppel.” Zo heb je nog meer rendement en gooi je minder weg. Omdat de sausdispenser twee compartimenten heeft, zit je nooit zonder. Ook in de spits. Het verwisselen van de sauszakken is in een handomdraai gepiept dankzij het handige tuitje. Ook het schoonmaken is ‘easy going’ volgens de horecamanager.
Voordelen van de SatéJet voor jou
- Constante kwaliteit van de satésaus
- Verbeterd rendement door:
- Nauwkeurige portionering
- Minimale restwaarde
- Besparing van arbeid / personeel
- 100% controle op hygiëne, door gesloten systeem
- Eenvoudige bediening
- Nooit zonder satésaus door twee compartimenten
- Tijdsbesparing door minder handling
- Professionele RVS-uitstraling
Benieuwd naar de mogelijkheden op jouw locatie?
Heb je vragen of wil je graag via Xandrion in contact komen met Remia of een van onze andere partners? Neem contact met ons op via T. 0318-421655 of
info@xandrion.nl.
LAATSTE NIEUWS
Kenniscentrum Xandrion
Hier vindt u onze laatste nieuwtjes, persberichten, persoonlijke blogs van onze medewerkers en meer.