LFE

Actief in alle wijnfacetten van de Nederlandse markt

LFE is onderdeel van het Franse familiebedrijf Castel, het grootste wijnbedrijf van Europa en het derde grootste wijnbedrijf ter wereld. Het assortiment van LFE omvat meer dan 2.000 verschillende wijn, van een soepele borrelwijn voor op het terras tot aan complexe gastronomische wijnen

LFE B.V. is een Nederlands bedrijf, onderdeel van het Franse familiebedrijf Castel, het grootste wijnbedrijf van Europa en het derde grootste wijnbedrijf ter wereld. Het bedrijf is opgericht in 1949 met als bakermat Bordeaux en bezit 20 eigen Châteaux en meer dan 1.000 hectare eigen wijngaarden.
 
Het Nederlandse Groupe LFE (La Francaise d’Exportation; kortgezegd LFE) is actief in alle wijnfacetten van de Nederlandse markt, van zowel supermarkten, groothandel, wijnspeciaalzaken, horeca, catering en foodservice bedrijven. Van een lekkere soepele borrelwijn voor op het terras tot aan complexe gastronomische wijnen uit alle belangrijke wijnlanden van de wereld. Het assortiment omvat meer dan 2.000 verschillende wijnen. Tevens hebben zij toegang tot de indrukwekkende ‘Grand Cru kelder’ van moederbedrijf Castel, die één van de grootste Grands Crus Classés voorraden kent van de wereld.
 
Bij LFE werken 65 mensen, die dagelijks met veel plezier bezig zijn de beste wijnen voor de scherpste prijzen te verhandelen. Ze beschikken over een eigen opslag waar wijnen onder optimale omstandigheden worden bewaard. De hoge service graad, korte lijnen en het snelle schakelen staan in het DNA gegrift. Een betrokken en enthousiast team met kennis en kunde, met hart voor de zaak én haar klanten.
 
lfe.nl
 
 
Bekijk alle bespaarmogelijkheden