De Boshoek kiest voor Jigler

Recreatiepark De Boshoek vol lof over samenwerking met Xandrion en Jigler.

Iets meer dan een jaar geleden koos Recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen voor de samenwerking met Jigler op het gebied van personeelsbeheer. De samenwerking met het luxe vakantiepark, dat bekend staat als entree van de Veluwe, is een goed voorbeeld hoe vraag en aanbod elkaar via het inkoopcollectief van Xandrion vonden. Inmiddels profiteert De Boshoek van de maatwerk personeelsoplossingen van Jigler. We vroegen de betrokken partijen hoe zij de samenwerking afgelopen jaar hebben ervaren.Recreatiepark De Boshoek werkt met vaste kern en daarnaast flexibele krachten via Jigler
Lotte Welbergen, HR-manager De Boshoek: "Ons recreatiepark heeft heel veel verschillende soorten accommodaties. We doen hier ook evenementen, dus er komen geregeld grote groepen om te bowlen of om op onze e-choppers te rijden. Of bijvoorbeeld om te vergaderen en vervolgens te blijven slapen. Voor al die verschillende activiteiten zijn veel mensen aan het werk in uiteenlopende functies. In de zomer lopen hier zo’n zeventig medewerkers rond. Die zijn niet allemaal in dienst. We hebben een vaste kern en daarnaast een groep met flexibele krachten die worden verzorgd door Jigler. Het aantal flexkrachten verschilt heel erg per seizoen. In de winter zijn dat er misschien tien en in de zomer hopen we dat naar zo’n dertig werknemers te brengen.” 

De functies waarin mensen via Jigler bij De Boshoek werken zijn heel uiteenlopend
Zo hebben we iemand die functioneel leeftijdsontslag heeft gekregen bij Defensie en die nu bij ons in de technische dienst werkt. Maar ook marketingmensen, natuurlijk heel veel medewerkers in de horeca en schoonmaak en in het verleden dames in de front office. Die laatsten werken inmiddels bij ons in vaste dienst.”, aldus Lotte. Ook bij De Sallandshoeve in Overijssel, een onderdeel van De Boshoek, levert Jigler uitzendpersoneel aan en zorgt Lotte er tegelijk voor dat zij nieuwe medewerkers bij Jigler aandraagt. Daar zijn vooral collega's in de schoonmaak in dienst via Jigler.  

Minder administratie als belangrijkste reden om personeelsbeheer aan Jigler uit te besteden
We wilden een flexibele schil voor de zomerperiodes opbouwen. Dus daarom besloten we vorig jaar dat het anders moest, maar wel met de voorwaarde dat het goed geregeld werd. In de zomer werken er hier heel veel jonge medewerkers met nul uren (uitzendkrachten). Die extra personeelsadministratie kost ons op de afdeling P&O heel veel tijd. Met Jigler kan al dat extra werk digitaal, dus eenvoudig en snel via de Jigler-portal. Nieuwe medewerkers hoeven alleen maar via een link hun gegevens in te voeren en kunnen meteen aan het werk. En de teamleiders hoeven simpelweg alleen de gewerkte uren van die medewerkers in te voeren. Dat werkt voor ons met vakantiekrachten gewoon supersnel.”, vertelt Lotte.

Handige qr-codes speciaal voor De Boshoek voor snellere werving & selectie van jongeren
Danny Hirschmann, senior accountmanager bij Jigler: “In het begin was het even lastig met vacatures. We zijn met Jigler echt op zoek gegaan naar personeel, daar hebben we vacatures voor uitgezet. Dat hebben we veel makkelijker voor De Boshoek kunnen maken door met qr-codes te gaan werken. Die versturen we via Whatsapp en deze kunnen kandidaten bij interesse in een vacature bij De Boshoek scannen. Daarmee kunnen ze zich meteen via hun mobiel inschrijven. Dat werkt het beste voor jonge werkzoekenden." Lotte van De Boshoek vult aan: “Dat werkt voor ons nu heel prettig en makkelijk. Onze wens is om de qr-code met Jigler nog verder te perfectioneren, zodat Jigler meteen weet voor welke afdeling een kandidaat binnenkomt.” 

Inmiddels werkt De Boshoek ruim een jaar met Jigler 
Op het moment dat Lotte de aanvraag via Xandrion voor meer informatie over ons had gedaan ben ik op gesprek geweest bij Lotte en haar directeur. Om hun actuele situatie en wensen op personeelsgebied te bespreken en om onze mogelijkheden bij Jigler goed uit te kunnen leggen. Uiteraard komen dan ook de problemen waar ze op personeelsgebied tegenaan liepen op tafel. Dan kijk je welke dienstverlening daar het beste past, dus dan bied je maatwerk”, aldus Danny. 


Samen werkgelegenheid creëren voor diegenen die dat extra kunnen gebruiken
Lotte: “Sinds kort werken we met Oekraïense medewerkers, daar was Jigler goed op voorbereid.” Danny van Jigler: “Bij Jigler wisten we dat er Oekraïense medewerkers aan zaten te komen, omdat ze in de buurt zijn ondergebracht. We hebben bijtijds Oekraïense contracten laten opmaken, zodat de Oekraïense medewerkers in hun eigen taal hun contract kunnen lezen en ondertekenen. Het is belangrijk dat alles duidelijk is voor medewerkers zodat het goed voelt op het moment dat ze iets moeten ondertekenen. Lotte en ik hebben met de mensen afzonderlijk een intakegesprek gehad. We konden vervolgens hun contracten meteen opmaken en vragen beantwoorden die er in dit soort situaties altijd zijn. Dat hebben we in een middag met elkaar kunnen regelen. De medewerkers hebben uiteraard ook een eigen portal, maar De Boshoek vult hun gewerkte uren in zodat ze zelf alleen nog maar hoeven te checken of het aantal gewerkte uren dat is ingevuld, klopt.” Ook op zoek naar oplossingen voor personeelsbeheer?
Bekijk de website van Jigler.

LAATSTE NIEUWS

Kenniscentrum Xandrion

Hier vindt u onze laatste nieuwtjes, persberichten, persoonlijke blogs van onze medewerkers en meer.

vacature-Xandrion-data-analist
30 november 2022

Vacature Data-analist

De kans om je verder te ontwikkelen binnen de wonderlijke wereld van data!

LEES VERDER
De MKB verzuim- & ontzorgverzekering
23 november 2022

De MKB verzuim- & ontzorgverzekering

Ziekteverzuim vormt een groot risico voor ondernemers van een MKB.

LEES VERDER
Xandrion op de Recreatie Vakbeurs
22 november 2022

Xandrion op de Recreatie Vakbeurs

Het zit er alweer op, de Recreatie Vakbeurs 2022...

LEES VERDER
Uitbreiding SUP-wetgeving
19 september 2022

Uitbreiding SUP-wetgeving

Vanaf 1 juli 2023 gaat de volgende fase van de SUP-wetgeving in.

LEES VERDER
Partner in beeld - Breustedt
6 september 2022

Partner in beeld - Breustedt

Iedere maand lichten wij een Xandrion leverancier voor u uit. Deze maand is dat Breustedt Chemie.

LEES VERDER
10 tips om energie te besparen
29 augustus 2022

10 tips om energie te besparen

Groendus deelt graag 10 simpele tips om energie te besparen.

LEES VERDER
Uw aansprakelijkheidsverzekering
27 juli 2022

Uw aansprakelijkheidsverzekering

Welke risico's loopt u als hospitality- en leisure ondernemer?

LEES VERDER
De Boshoek kiest voor Jigler
21 juli 2022

De Boshoek kiest voor Jigler

Recreatiepark De Boshoek vol lof over samenwerking met Xandrion en Jigler.

LEES VERDER
De nieuwe zwemwaterwet
14 juli 2022

De nieuwe zwemwaterwet

Voldoen aan de nieuwe zwemwaterwetgeving? Bereid u voor.

LEES VERDER
Hoe zit het met de verzekering van e-bikes?
7 juli 2022

Hoe zit het met de verzekering van e-bikes?

Klap vertelt u meer over de verzekering van deze 'voertuigen'.

LEES VERDER
Partner in Beeld - Van Geloven
4 juli 2022

Partner in Beeld - Van Geloven

Iedere maand lichten wij een Xandrion leverancier voor u uit. Deze maand is dat Van Geloven.

LEES VERDER
Xandrion & NVB slaan handen ineen
29 juni 2022

Xandrion & NVB slaan handen ineen

Per 1 juli gaan wij een samenwerking aan met de NVB.

LEES VERDER
Nieuw raamcontract: Ekaterra
16 juni 2022

Nieuw raamcontract: Ekaterra

Warme thee verhuist van Unilever Food Solutions naar Ekaterra.

LEES VERDER
Compass neemt Maison van den Boer over
10 juni 2022

Overname Maison van den Boer

Compass Group neemt Maison van den Boer over en versterkt daarmee marktpositie.

LEES VERDER
Cybersecurity in de hospitalitybranche
9 juni 2022

Cybersecurity in de hospitalitybranche

Kent u de risico's van cybercrime voor uw organisatie?

LEES VERDER