De Boshoek kiest voor Jigler

Recreatiepark De Boshoek vol lof over samenwerking met Xandrion en Jigler.

Iets meer dan een jaar geleden koos Recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen voor de samenwerking met Jigler op het gebied van personeelsbeheer. De samenwerking met het luxe vakantiepark, dat bekend staat als entree van de Veluwe, is een goed voorbeeld hoe vraag en aanbod elkaar via het inkoopcollectief van Xandrion vonden. Inmiddels profiteert De Boshoek van de maatwerk personeelsoplossingen van Jigler. We vroegen de betrokken partijen hoe zij de samenwerking afgelopen jaar hebben ervaren.Recreatiepark De Boshoek werkt met vaste kern en daarnaast flexibele krachten via Jigler
Lotte Welbergen, HR-manager De Boshoek: "Ons recreatiepark heeft heel veel verschillende soorten accommodaties. We doen hier ook evenementen, dus er komen geregeld grote groepen om te bowlen of om op onze e-choppers te rijden. Of bijvoorbeeld om te vergaderen en vervolgens te blijven slapen. Voor al die verschillende activiteiten zijn veel mensen aan het werk in uiteenlopende functies. In de zomer lopen hier zo’n zeventig medewerkers rond. Die zijn niet allemaal in dienst. We hebben een vaste kern en daarnaast een groep met flexibele krachten die worden verzorgd door Jigler. Het aantal flexkrachten verschilt heel erg per seizoen. In de winter zijn dat er misschien tien en in de zomer hopen we dat naar zo’n dertig werknemers te brengen.” 

De functies waarin mensen via Jigler bij De Boshoek werken zijn heel uiteenlopend
Zo hebben we iemand die functioneel leeftijdsontslag heeft gekregen bij Defensie en die nu bij ons in de technische dienst werkt. Maar ook marketingmensen, natuurlijk heel veel medewerkers in de horeca en schoonmaak en in het verleden dames in de front office. Die laatsten werken inmiddels bij ons in vaste dienst.”, aldus Lotte. Ook bij De Sallandshoeve in Overijssel, een onderdeel van De Boshoek, levert Jigler uitzendpersoneel aan en zorgt Lotte er tegelijk voor dat zij nieuwe medewerkers bij Jigler aandraagt. Daar zijn vooral collega's in de schoonmaak in dienst via Jigler.  

Minder administratie als belangrijkste reden om personeelsbeheer aan Jigler uit te besteden
We wilden een flexibele schil voor de zomerperiodes opbouwen. Dus daarom besloten we vorig jaar dat het anders moest, maar wel met de voorwaarde dat het goed geregeld werd. In de zomer werken er hier heel veel jonge medewerkers met nul uren (uitzendkrachten). Die extra personeelsadministratie kost ons op de afdeling P&O heel veel tijd. Met Jigler kan al dat extra werk digitaal, dus eenvoudig en snel via de Jigler-portal. Nieuwe medewerkers hoeven alleen maar via een link hun gegevens in te voeren en kunnen meteen aan het werk. En de teamleiders hoeven simpelweg alleen de gewerkte uren van die medewerkers in te voeren. Dat werkt voor ons met vakantiekrachten gewoon supersnel.”, vertelt Lotte.

Handige qr-codes speciaal voor De Boshoek voor snellere werving & selectie van jongeren
Danny Hirschmann, senior accountmanager bij Jigler: “In het begin was het even lastig met vacatures. We zijn met Jigler echt op zoek gegaan naar personeel, daar hebben we vacatures voor uitgezet. Dat hebben we veel makkelijker voor De Boshoek kunnen maken door met qr-codes te gaan werken. Die versturen we via Whatsapp en deze kunnen kandidaten bij interesse in een vacature bij De Boshoek scannen. Daarmee kunnen ze zich meteen via hun mobiel inschrijven. Dat werkt het beste voor jonge werkzoekenden." Lotte van De Boshoek vult aan: “Dat werkt voor ons nu heel prettig en makkelijk. Onze wens is om de qr-code met Jigler nog verder te perfectioneren, zodat Jigler meteen weet voor welke afdeling een kandidaat binnenkomt.” 

Inmiddels werkt De Boshoek ruim een jaar met Jigler 
Op het moment dat Lotte de aanvraag via Xandrion voor meer informatie over ons had gedaan ben ik op gesprek geweest bij Lotte en haar directeur. Om hun actuele situatie en wensen op personeelsgebied te bespreken en om onze mogelijkheden bij Jigler goed uit te kunnen leggen. Uiteraard komen dan ook de problemen waar ze op personeelsgebied tegenaan liepen op tafel. Dan kijk je welke dienstverlening daar het beste past, dus dan bied je maatwerk”, aldus Danny. 


Samen werkgelegenheid creëren voor diegenen die dat extra kunnen gebruiken
Lotte: “Sinds kort werken we met Oekraïense medewerkers, daar was Jigler goed op voorbereid.” Danny van Jigler: “Bij Jigler wisten we dat er Oekraïense medewerkers aan zaten te komen, omdat ze in de buurt zijn ondergebracht. We hebben bijtijds Oekraïense contracten laten opmaken, zodat de Oekraïense medewerkers in hun eigen taal hun contract kunnen lezen en ondertekenen. Het is belangrijk dat alles duidelijk is voor medewerkers zodat het goed voelt op het moment dat ze iets moeten ondertekenen. Lotte en ik hebben met de mensen afzonderlijk een intakegesprek gehad. We konden vervolgens hun contracten meteen opmaken en vragen beantwoorden die er in dit soort situaties altijd zijn. Dat hebben we in een middag met elkaar kunnen regelen. De medewerkers hebben uiteraard ook een eigen portal, maar De Boshoek vult hun gewerkte uren in zodat ze zelf alleen nog maar hoeven te checken of het aantal gewerkte uren dat is ingevuld, klopt.” Ook op zoek naar oplossingen voor personeelsbeheer?
Bekijk de website van Jigler.

LAATSTE NIEUWS

Kenniscentrum Xandrion

Hier vindt u onze laatste nieuwtjes, persberichten, persoonlijke blogs van onze medewerkers en meer.

Optimaliseer uw schoonmaak met Tork
27 september 2023

Optimaliseer uw schoonmaak met Tork

Camping Westhove scoort met Tork Vision Cleaning

LEES VERDER
Land van Fluwel kiest voor Scanfie
7 september 2023

Land van Fluwel kiest voor Scanfie

Via het inkoopcollectief van Xandrion kwam Land van Fluwel in contact met Scanfie.

LEES VERDER
1000ste SatéJet voor De Scheepsbel
28 augustus 2023

1000ste SatéJet voor De Scheepsbel

“In tijden van personeelstekort, is de SatéJet een uitkomst”

LEES VERDER
Samenwerking JDE verlengd
24 augustus 2023

Samenwerking JDE verlengd

Al sinds 2004 is Jacobs Douwe Egberts dé koffiepartner binnen ons inkoopcollectief.

LEES VERDER
Energie Informatieplicht
25 juli 2023

Energie Informatieplicht

Geldt de Energie Informatieplicht ook voor u?

LEES VERDER
Uitbreiding samenwerking Linnenatwork
13 juli 2023

Uitbreiding samenwerking Linnenatwork

Onze samenwerking met Linnenatwork is verlengd én uitgebreid.

LEES VERDER
Aanscherping SUP-wetgeving
28 juni 2023

Aanscherping SUP-wetgeving

Verbod om plasticbevattende disposables gratis te verstrekken bij bezorging en to go.

LEES VERDER
Nieuw raamcontract met Bouter
15 juni 2023

Nieuw raamcontract met Bouter

Bespaar nu ook op keukenapparatuur en complete maatwerkinrichting voor grootkeukens van Bouter.

LEES VERDER
Bonus op FrieslandCampina plantaardig
31 mei 2023

Bonus op FrieslandCampina plantaardig

Scherpe inkoopcondities op Friesche Vlag Barista Haver & Chocomel Plantaardig.

LEES VERDER
Energiebesparingstips van C-mark
23 mei 2023

Energiebesparingstips van C-mark

Met deze tips van C-mark kunt u energie besparen & legionellabesmetting in drink- en warmwatertapinstallaties voorkomen.

LEES VERDER
Top deal met Kraft Heinz
10 mei 2023

Top deal met Kraft Heinz

Mooi nieuws! Ons raamcontract met Kraft Heinz Foodservice is aanzienlijk aangescherpt en t/m eind 2025 verlengd.

LEES VERDER
Afbeelding met semi ondergrondse containers
13 april 2023

3 tips om afvalscheiding te stimuleren

Stimuleer uw gasten afval te scheiden met deze 3 tips van Van Happen.

LEES VERDER
Op stap met een inkoopadviseur
11 april 2023

Op stap met een inkoopadviseur

Benieuwd naar onze werkwijze en hoe wij ondernemers ontzorgen bij inkoopzaken?

LEES VERDER
Statiegeld op blik
5 april 2023

Statiegeld op blik

Sinds 1 april is de statiegeldverplichting uitgebreid met statiegeld op blikverpakkingen.

LEES VERDER
Maatwerk personeelsoplossingen
7 maart 2023

Maatwerk personeelsoplossingen

Partycenter Silverstone werkt inmiddels al 3 jaar tevreden samen met Jigler.

LEES VERDER