Partner in Beeld - Sligro

Iedere maand lichten wij een Xandrion leverancier voor u uit.

Deze maand is dat Sligro Foodservice. Sligro is marktleider in Nederland en één van de eerste leveranciers waarmee Xandrion in 1997, toen nog RICN, een inkoopsamenwerking startte. Een unieke samenwerking, omdat Sligro sindsdien langdurig en exclusief samenwerkt met Xandrion. Sligro richt zich met een landelijk netwerk van zelfbedieningsgroothandels en bezorgcentra o.a. op groot- en kleinschalige horeca, recreatie, cateraars, grootverbruikers en bedrijfsrestaurants.
 
Assortiment van ruim 75.000 food en aan food-gerelateerde artikelen

Sligro biedt de klanten van Xandrion een scherp en marktconform geprijsd assortiment van ruim 75.000 artikelen met een sterke mix van A-merken en exclusieve eigen merken. Daarnaast voert Sligro een uitgebreid assortiment van duurzame producten onder het label eerlijk & heerlijk. 
 
Zelfbediening en bezorging
Dankzij het landelijke en fijnmazige netwerk van 50 zelfbedienings- en 8 bezorggroothandels, heeft iedere klant in Nederland binnen 30 minuten een Sligro zelfbedieningsgroothandel tot zijn beschikking. Daarnaast beschikt Sligro over een nieuw en klantvriendelijk online platform: een geavanceerd ordersysteem voor bestellingen dat werkt met persoonlijke lijsten, scannen met mobiel, en met bestelrechten die kunnen worden ingericht op de medewerkers van de klant. Dankzij het nieuwe platform bezorgt Sligro snel en correct, waarbij levering plaatsvindt uit geconditioneerde vrachtwagens.

Partners in dagvers
Sligro werkt voor het dagverse assortiment nauw samen met vier gespecialiseerde verspartners: SmitVis, Kaldenberg (vlees), Smeding (groenten en fruit) en Ruig (wild en gevogelte). Zo profiteren klanten van gegarandeerde kwaliteit, een compleet versassortiment, uitmuntende service en een scherpe prijsstelling. Ook de dagverse producten van de verspartners kunnen via het online ordersysteem worden besteld en vallen binnen de afspraken met Xandrion.
 
ZiN inspiratielab

Eind 2016 werd in het bijzijn van Hare Majesteit Mathilde Koningin der Belgen het Inspiratielab ZiN geopend. In een unieke inspirerende omgeving van 3.000 m2 is een Inspiratielab gecreëerd waar trainingen, trendtours, events, ondernemers coaching, bootcamps, kwalitatief marktonderzoek en alles wat denkbaar is om ondernemers te inspireren en kennis te delen, plaats kan vinden. Vier keer per jaar verschijnt inspiratiemagazine ‘magaZiNe’.

Xandrion deelnemer Jan van Oeveren - Chef-kok bij Vakantiepark De Krim Texel - over zijn samenwerking met Sligro:
“Wij werken met Sligro omdat zij voor ons een zeer betrouwbare partner zijn. Sligro is één van de grootste horecaleveranciers op Texel die 6 dagen per week bij ons kan bezorgen. Voor ons is het erg prettig dat alles onder 1 dak zit. 
 
Vers
We maken eens in de drie maanden een afspraak om het assortiment door te nemen met de Sligro Verspartners die ieder op hun gebied erg professioneel zijn. Dit versterkt ons als bedrijf, maar versterkt ook onze samenwerking met Sligro. Samen kijken we naar de beste producten voor ons bedrijf. Een mooi voorbeeld hiervan is dat wij samen met Sligro een goede pizzabodem hebben ontwikkeld, die wij hebben opgenomen in ons assortiment. Enerzijds bieden wij onze gasten zo iets moois en lekkers en anderzijds is de kwaliteit zodanig verbeterd dat ons personeel ook enthousiast met het product aan de slag gaat.
 
Hoge kwaliteit & beschikbaarheid
Het is voor ons ook erg prettig dat alle A-merken bij Sligro verkrijgbaar zijn en dat er eigenlijk altijd voldoende op voorraad is. Hierdoor grijp je bijna nooit mis en mocht dat wel een keer het geval zijn, dan is er een goede variant te verkrijgen of ze bellen even om samen tot een oplossing te komen. 
 

Lokaal
Echter gaan we dit jaar ook inzetten op lokaal en dat betekent dat we ons lamsvlees en diverse groenten rechtstreeks bij de boer gaan halen. Zo ondersteunen wij als De Krim ook onze buren.

Inkoopvoordeel
Wij kopen bij Sligro tevens producten in van diverse andere Xandrion leveranciers zoals Remia, Farm Frites en Unilever. Dat werkt voor ons erg overzichtelijk en zo profiteren wij van aantrekkelijke inkoopcondities bij zowel Sligro als bij de fabrikant. Dat draagt ook bij aan de prettige samenwerking met Sligro.
  
Pluspunt
Een pluspuntje voor Sligro zou kunnen zijn dat ze meer streekproducten in hun assortiment opnemen met een kortere bestelcyclus, denk bijvoorbeeld aan Wezenspyk kaas. Deze gaat van onze buren een lange reis tegemoet voordat hij onze kant opkomt. Daar kan Sligro nog wel een slag slaan.
 
Alles bij elkaar genomen zijn wij als De Krim zeer tevreden met Sligro en Xandrion. Over de prijzen, de communicatie en uiteraard over de producten en dat zien we terug aan de reviews van onze gasten en daar doen we het voor!”

 
Toekomstvisie
Door de realisatie van meerjarige strategische thema’s waaronder ‘uitblinken op klanttevredenheid in de bezorging en in de zelfbediening’ wil Sligro ‘iedere professional in food écht verder brengen’. 

LAATSTE NIEUWS

Kenniscentrum Xandrion

Hier vindt u onze laatste nieuwtjes, persberichten, persoonlijke blogs van onze medewerkers en meer.

Nieuwe collega Ingrid Wouda
22 april 2024

Nieuwe collega Ingrid Wouda

Ingrid is begin april bij Xandrion gestart in de functie van Junior Controller.

LEES VERDER
Optimaliseer uw drankenkaart
17 april 2024

Optimaliseer uw drankenkaart

De perfecte drankenkaart voor een heerlijk terrasseizoen.

LEES VERDER
Nieuwe collega Johanna de Kruiff
15 april 2024

Nieuwe collega Johanna de Kruiff

Johanna is per 1 april jl. bij Xandrion aan de slag gegaan in de functie van Relatiemanager.

LEES VERDER
Uitbreiding samenwerking Jigler
9 april 2024

Uitbreiding samenwerking Jigler

Profiteer vanaf nu van aantrekkelijke condities op Jigler Salarisadministratie & HR.

LEES VERDER
Besparen met slimme energiemeters
28 maart 2024

Besparen met slimme energiemeters

Betrouwbare meetdata kunnen u nu helpen geld én energie te besparen.

LEES VERDER
Kies voor gemak in de keuken
13 maart 2024

Kies voor gemak in de keuken

Efficiënt werken en tijd besparen dankzij convenience.

LEES VERDER
Xandrion verscherpt deal met Van Geloven
21 februari 2024

Xandrion verscherpt deal met Van Geloven

Onze samenwerking met Van Geloven is verlengd en aangescherpt.

LEES VERDER
Optimaliseer uw schoonmaak
12 februari 2024

Optimaliseer uw schoonmaak

Onze partners helpen u graag uw schoonmaak te optimaliseren.

LEES VERDER
Nieuwe samenwerking: Van Tol
29 januari 2024

Nieuwe samenwerking: Van Tol

Xandrion start samenwerking met Van Tol Convenience Food.

LEES VERDER
Raamcontract Mars aangescherpt
18 december 2023

Raamcontract Mars aangescherpt

Onze samenwerking met Mars is verlengd én aangescherpt.

LEES VERDER
D’n Berepot kiest voor Jigler
11 december 2023

D’n Berepot kiest voor Jigler

"Dat stukje ontzorging is echt heel fijn. Zeker in de opstartfase waarin ik zit."

LEES VERDER
Besparen op vleeswaren
5 december 2023

Besparen op vleeswaren

Ons raamcontract met Aarnink Vleeswaren is verlengd.

LEES VERDER
Fantasierijk spelen bij Camping Linda
29 november 2023

Fantasierijk spelen bij Camping Linda

BOERplay realiseert fantasierijk speellandschap bij Camping Linda.

LEES VERDER
Ook in 2024 besparen op Unilever
28 november 2023

Ook in 2024 besparen op Unilever

Mooi nieuws! Onze samenwerking met Unilever Food Solutions is verlengd.

LEES VERDER
Uw afvalinzameling goed geregeld
1 november 2023

Uw afvalinzameling goed geregeld

Met de Semi-Cons van Van Happen Containers kiest u voor een duurzame afvaloplossing.

LEES VERDER