Kent u de risico's van cybercrime voor uw organisatie?
In de hospitalitybranche staat u dagelijks klaar voor uw gasten. Zij verwachten doorgaans dat u dag en nacht zichtbaar en beschikbaar bent. Het contact met gasten verloopt ook steeds vaker online, bijvoorbeeld middels reserveringssystemen, boekingssystemen en online communicatiekanalen zoals mail en chats. Ook het betalingsverkeer vindt steeds vaker online plaats. Naast vele voordelen brengt de toename van online contact ook risico's met zich mee.
Steeds meer data door online focus
Ondernemers verzamelen steeds meer data om gasten te binden en hun behoefte in kaart te brengen. Daarnaast heeft online reserveren, bestellen, bezorgen & afhalen de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. En ook hebben veel ondernemers steeds meer betalingsdata van hun gasten opgeslagen. Door de toename van online contact met daar bijhorende data is het risico op cybercrime toegenomen. De vele persoonsgegevens die u als ondernemer in bezit heeft, zijn erg waardevol en daardoor interessant voor anderen.
Datalekken, fraude, hacken
Het is daarom belangrijk om alert te zijn om geen slachtoffer te worden van cybercrime zoals datalekken, fraude en het verstoren of platleggen van websites. De schade kan namelijk enorm zijn. Naast de kosten van herstel en het betalen van randsome, kunnen er vanuit de overheid hoge boetes worden opgelegd en daarnaast zorgt een datalek ook voor de nodige imagoschade.
Meer dan technische beveiliging
Bij veel ondernemers ligt de focus op de technische beveiliging, zoals spamfilters en het wijzigen van unieke wachtwoorden. Maar in de praktijk worden de meeste ondernemers slachtoffer van cybercrime door een persoonlijke fout van de ondernemer zelf of van zijn/haar medewerkers. Denk hierbij aan:
Het trainen van medewerkers in het herkennen van verdachte risico’s is daarom ook van groot belang. Evenals het up-to-date houden van de software. Ook is het verstandig niet iedere medewerker alle rechten te geven, maar alleen die rechten die nodig zijn voor het uitoefen van hun werkzaamheden.
Hoe groot is uw cyberrisico?
Klap Verzekeringsmakelaar helpt u graag in het verkrijgen van inzicht in uw risico's op het gebied van cybercrime. Op basis daarvan kunt u de keuze maken voor een Cyberrisicoverzekering met als kanttekening: Een Cyberverzekering beschermt een organisatie niet tegen cybercriminaliteit, maar houdt het bedrijf op een stabiele financiële basis als zich een beveiligingsprobleem voordoet.
Kenniscentrum Xandrion
Hier vindt u onze laatste nieuwtjes, persberichten, persoonlijke blogs van onze medewerkers en meer.
Scherpe inkoopcondities op Friesche Vlag Barista Haver & Chocomel Plantaardig.
LEES VERDERMet deze tips van C-mark kunt u energie besparen & legionellabesmetting in drink- en warmwatertapinstallaties voorkomen.
LEES VERDERMooi nieuws! Ons raamcontract met Kraft Heinz Foodservice is aanzienlijk aangescherpt en t/m eind 2025 verlengd.
LEES VERDERStimuleer uw gasten afval te scheiden met deze 3 tips van Van Happen.
LEES VERDERBenieuwd naar onze werkwijze en hoe wij ondernemers ontzorgen bij inkoopzaken?
LEES VERDERSinds 1 april is de statiegeldverplichting uitgebreid met statiegeld op blikverpakkingen.
LEES VERDERPartycenter Silverstone werkt inmiddels al 3 jaar tevreden samen met Jigler.
LEES VERDERKomt u in aanmerking voor de TEK? Vanaf 21 maart 09.00 uur gaat de TEK open.
LEES VERDERBoels keeps you going. Dit jaar profiteren Xandrion deelnemers van nóg scherpere condities op al het verhuurmateriaal bij Boels.
LEES VERDERKlap heeft exclusief voor Xandrion de Golf Accommodatie Pakketpolis ontwikkeld.
LEES VERDEROns inkoopadvies team heeft er weer een enthousiaste collega bij: Pasqunel van Schaik.
LEES VERDERDe regels voor het eenmalig gebruik van kunststofproducten zijn verder aangescherpt.
LEES VERDERHeeft u inzicht in uw verborgen energiekosten? Fit Our Future licht een aantal voorbeelden toe.
LEES VERDERMet ingang van 1 januari jl. ook besparen op de plantaardige producten van Vivera.
LEES VERDEROnlangs hebben wij onze samenwerking met Jigler met 3 jaar verlengd én nog verder aangescherpt.
LEES VERDER