Outdoor Valley & Xandrion klimmen hogerop

Op de parkeerplaats van Outdoor Valley word je verwelkomd met een groot bord ‘Welkom Buiten’, want dat is waar het om draait; plezier maken, avonturen beleven en sportieve activiteiten in de buitenlucht. Al 20 jaar is Outdoor Valley deelnemer van Xandrion. In de afgelopen jaren is Outdoor Valley enorm gegroeid en ook werken Outdoor Valley en Xandrion intensiever samen. We gingen in gesprek met eigenaar Erik Rovekamp en zijn dochter Joëlle Rovekamp, horecamanager bij Outdoor Valley.

Het is een warme zomerdag in augustus als we op bezoek zijn bij Outdoor Valley, gelegen aan de rand van Het Hoge Bergse Bos tussen Rotterdam en Den Haag. Op de parkeerplaats word je al verwelkomd met een groot bord ‘Welkom Buiten’, want dat is waar het om draait bij Outdoor Valley; plezier maken, avonturen beleven en sportieve activiteiten in de buitenlucht. In restaurant De Berghut worden we ontvangen door eigenaar Erik Rovekamp en zijn dochter Joëlle Rovekamp, horecamanager bij Outdoor Valley.
 
Het is gezellig druk, overal staan groepjes mensen te wachten om sportief aan de gang te gaan. “Het is stilte voor de storm”, zegt Erik lachend. “Over een uur staan hier zo’n 600 scholieren te genieten van een pauze tussen de activiteiten door.” Het aanbod aan activiteiten is ontzettend groot, denk aan klimmen, survivallen, lasergamen, mountainbiken, suppen, boogschieten, abseilen en kano varen. Niet voor niets weten bedrijven, scholen en vriendengroepen hun weg naar Outdoor Valley te vinden. Ook voor avonturiers vanaf 8 jaar is er een onvergetelijke dag te beleven met tuben, skiën, het nieuwe Net Adventure, een speurtocht of een mix van diverse activiteiten in Het Avonturenpark. Bij het zien van dat alles, heb je de neiging je sportoutfit aan te trekken en alles uit te proberen, maar dat is natuurlijk niet waar we hier voor kwamen.
 
De start van een inmiddels 20-jarige samenwerking
Outdoor Valley bestaat sinds 1994. Toen Erik in 2003 mede-eigenaar werd van het bedrijf, was Outdoor Valley al deelnemer van RICN, het huidige Xandrion. Erik Rovekamp: “Voorheen was ik belastingadviseur, dus logischerwijs kwamen de financiën in mijn takenpakket. Hierbij kwam ik facturen tegen van RICN, maar niemand deed daar iets mee. Ik ben dit toen verder gaan uitzoeken en was eigenlijk voornemens ons contract op te zeggen. Echter kwam ik erachter waar RICN voor stond en hebben we besloten er wel wat mee te gaan doen.” Inmiddels is Outdoor Valley al 20 jaar deelnemer van Xandrion en profiteren zij van unieke inkoopcondities bij maar liefst 35 van de 70 aangesloten leveranciers.
 
Crises laten Outdoor Valley groeien
De grote ommekeer kwam in 2018. Een grote brand treft Outdoor Valley en legt het gebouw dat dient als horeca, sanitair, kantoor en opslag volledig plat. “Terwijl wij hier in het puin stonden, boden Sligro en Xandrion ons een helpende hand. Zij benaderden ons en stelden voor met elkaar in gesprek te gaan om te zien waar zij ons konden helpen. Dit heeft de basis gelegd van een meerjarige en bovendien veel intensievere samenwerking”, aldus Erik. Waar een brand er dikwijls voor zorgt dat een bedrijf het niet redt, kreeg dit bij Outdoor Valley een andere wending. “De brand heeft ervoor gezorgd dat we na zijn gaan denken over bijvoorbeeld de invulling van de horeca. In plaats van de sportkantine die er eerst stond, staat hier nu een prachtig restaurant. Hetzelfde gebeurde in de coronaperiode. De verplichte sluiting en aanpassingen hebben ons de mogelijkheid gegeven om dingen op te knappen en te verbeteren. Hoe gek het misschien klinkt, beide crises hebben ons de mogelijkheid geboden om te groeien. Of ik er bewust voor zou kiezen nog eens keer corona te doen, dan zeg ik nou dat dan weer niet, want financieel zijn er natuurlijk consequenties, maar als je dat even parkeert dan staan we er als bedrijf mooier en beter voor.”, aldus een trotse Erik.
 
Xandrion als sparringpartner
Sinds enkele jaren is Angélique, inkoopadviseur bij Xandrion, de vaste contactpersoon van Erik en Joëlle. “Na ongeveer 10 jaar als bijbaan in de horeca te hebben gewerkt bij Outdoor Valley, ben ik sinds vorig jaar fulltime als horecamanager aan de slag gegaan. Angélique heeft mij precies uitgelegd hoe de verschillende condities met de verschillende leveranciers binnen het inkoopcollectief werken. Hierdoor weet ik veel beter waarom we voor bepaalde merken kiezen en wat dit ons oplevert. Daarnaast is Xandrion voor ons een belangrijke tussenpersoon in het contact met de leveranciers. Wanneer je een voorkeur hebt voor een bepaald merk, kun je dit natuurlijk gewoon bestellen bij de groothandel. Maar door het gesprek aan te gaan met de accountmanager van dat merk kun je met elkaar nog veel meer bereiken. Angélique attendeert ons op inkoopkansen en legt voor ons het eerste contact, waardoor wij snel om tafel kunnen met die leverancier om onze wensen en behoeften te bespreken”, aldus Joëlle. “Ook de tijdsbesparing is voor ons een groot voordeel. Zelf met iedere leverancier onderhandelen kost zoveel tijd, nu wordt dat al voor ons gedaan. Xandrion brengt daarin voor ons veel rust en we vertrouwen op hun expertise”, vult Erik aan.
 
Outdoor Valley klaar voor de toekomst
Afgelopen tijd is Outdoor Valley flink gegroeid en daar zijn ze nog lang niet klaar mee. Ook qua horeca ligt er potentie. “We komen van een periode waarin we eigenlijk een sportkantine waren en nu zijn we een echt restaurant. Daar kunnen we nog meer stappen maken en nog beter in worden. Op onze andere locatie – Outdoor Valley Wintersport – hebben we de afgelopen periode het skiën verbeterd en ons aanbod uitgebreid met Net Adventure. Daarnaast hebben we ook daar de horeca -aangepast met ons nieuwe pannenkoekenrestaurant De Pannenkoekhut. Of het hier hierbij blijft? Nee, dat zeker niet, maar wat onze plannen zijn daar kan ik verder nog niets over vertellen”, aldus een lachende Erik.

MEER KLANTVERHALEN

Xandrion klanten vertellen hun verhaal.

Nieuwe generatie aan het roer bij Meinders

Nieuwe generatie aan het roer bij Meinders

Op bezoek bij het prachtige familiebedrijf Meinders Catering.

LEES VERDER
Spa One, de duurzaamste wellness van 't land

Spa One, de duurzaamste wellness van 't land

Op Landgoed Bergvliet, waar wij onlangs waren voor een interview met chef-kok Michael de Wit, is sinds 2019 ook een groot, luxe wellnesscomplex gevestigd, genaamd Spa One. Eveneens aangesloten bij Xandrion. Samen met Landgoed Bergvliet bieden zij gasten een complete belevenis met golf, lekker eten, een heerlijk verblijf in een luxe villa én een dagje verwennerij en ontspanning in de wellness. Wij spraken mede-eigenaar Bart Veraa over deze prachtige, duurzame locatie.

LEES VERDER
Limburgse gastvrijheid op Camping Mareveld

Limburgse gastvrijheid op Camping Mareveld

Het is vakantie als we te gast zijn bij Camping Mareveld. Het is een drukte van belang op de volgeboekte camping en op het terras genieten gasten van een lekker hapje en drankje in het warme zonnetje. Mareveld is een mooie combinatie van camping - met een grote verscheidenheid aan accommodaties - restaurant en partycentrum, waar gastvrijheid en gezelligheid voorop staan. In het Zuid-Limburgse plaatsje Schimmert spreken we Marianne Horsmans, zij is samen met haar man Jules eigenaar van Mareveld.

LEES VERDER
Op bezoek bij Landgoed Bergvliet

Op bezoek bij Landgoed Bergvliet

Verscholen tussen de Brabantse landerijen van de Vrachelse Heide en de Oosterhoutse bossen ligt het uit de 13e eeuw stammende Landgoed Bergvliet. Daar spraken wij met chef-kok Michael de Wit over deze prachtige locatie en de samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Als een vis in het water

Als een vis in het water

Wij interviewden Ronald ter Hoeven, voormalig directeur van Zwembad De Peppel en Sportservice Ede, Wageningen en Rhenen voor het Xandrion Jubileum Magazine. Ronald is een proactieve ondernemer die goed op de hoogte is van de laatste trends in de markt. Met zijn unieke, en soms ook innovatieve, visie probeert hij een actieve bijdrage te leveren aan het maatschappelijke rendement.

LEES VERDER
Ontdek je geluk op Marveld!

Ontdek je geluk op Marveld!

Een passende slogan voor zo’n divers vakantiepark in de Achterhoek, die voor ieder wat wils te bieden heeft. Je kunt het zo gek niet bedenken of Marveld heeft het; megaglijbanen, luxe bungalows met wellness faciliteiten, een uitgebreid horeca aanbod. We gingen in gesprek met (mede)oprichter van RICN/Xandrion en de eigenaar van Marveld Recreatie, Edwin Bomers.

LEES VERDER
De gast bepaalt de standaard

De gast bepaalt de standaard

Familiebedrijf en 5 sterren camping TerSpegelt uit Eersel is al sinds 1998 Xandrion deelnemer. Directeur Michel Huigevoort vertelt over dit prachtige recreatiepark en de relatie met Xandrion.

LEES VERDER
Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Liset Bom van Hotel De Sterrenberg aan het woord over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Chantal van Swieten van Vakantiepark De Boshoek over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Utrechtse Golfclub De Pan, gelegen in het bosrijke Bosch en Duin, sloot in augustus 2021 aan bij het inkoopcollectief van Xandrion.

LEES VERDER
Familiebedrijf De Twee Bruggen

Familiebedrijf De Twee Bruggen

Een vakantiepark met een hotelachtige beleving. Dat is waar Hendrik en zijn team naar streven.

LEES VERDER
Ondernemen met een groene visie

Ondernemen met een groene visie

Een enthousiaste Dennis van Vlaanderen vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Vier 't leven!

Vier 't leven!

Een bevlogen Wesley Hüning vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Ondernemers met passie voor mens & milieu

Ondernemers met passie voor mens & milieu

Aart van Geijtenbeek van Camping Lolotte vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Wie is Clemens?

Wie is Clemens?

Olivier Forma van Restaurant Clemens vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Remco Abel van Grand Café Restaurant Abel vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Pesca-klantverhaal-Xandrion

Geld wordt onderaan de streep verdiend

Sven Sallaerts van Pesca - Theatre of Fish vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER

Samen bekijken wat Xandrion voor u kan betekenen?

Profiteer van substantiële besparingen op uw inkoopkosten & tijd.

We gaan graag met u om tafel om samen te bekijken welke inkoopkansen en besparingsmogelijkheden deelname aan Xandrion u kan bieden.

BESPAAR OOK