Vier 't leven!

Een bevlogen Wesley Hüning vertelt zijn verhaal.

Het is nog even stilte voor de storm als we op een dinsdagochtend binnenstappen bij ’t Noorden in Aalten. We worden zeer gastvrij onthaald door Wesley Hüning, samen met zijn vrouw Nita eigenaar van ’t Noorden. Wesley vertelt dat hij van woensdag t/m zondag bijna helemaal vol zit. De zaken gaan nu gelukkig relatief goed.
 
Boergondië
Corona heeft behoorlijk wat impact gehad, maar Wesley heeft niet stilgezeten. Aan creativiteit geen gebrek hier. Eén van de ideeën die ontstond tijdens de eerste lockdown in april 2020 was een coronaproof pop-up terras waar men buiten kon genieten van een lekker drankje en hapje. Het liefst in samenwerking met andere partijen en horeca ondernemers uit de regio. Zo gezegd, zo gedaan. Boergondië was geboren. Het vakantie terras is een ontzettend succes gebleken. Zo’n succes dat Boergondië dit jaar weer - in goed overleg met de Gemeente Aalten - is georganiseerd. 
 
“Wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen…”
  

Eten - Drinken - Vieren 
’t Noorden heeft een rijke geschiedenis. Oorspronkelijk (in 1823) stond er op de plek waar het pand van ’t Noorden nu staat, een huis met een erf en een boomgaard met aan de andere kant van de weg een korenmolen.
 
In 1866 werd de vergunning voor het café verleend en de eerste hand gelegd aan de speeltuin die tot op heden deel uitmaakt van ’t Noorden. Een echte trekker (vanaf 1933) was de behoorlijk hoge glijbaan in de speeltuin. Het café en de speeltuin werden in deze jaren goed bezocht. Ook werden er in de jaren 90 talloze bruiloften en feesten gevierd.
 
In 1997 kwam ’t Noorden in handen van de ouders van Wesley; Martin en Monique Hüning. Zij hebben het restaurant in 2011 omgebouwd tot pannenkoekenhuis met diverse cateringmogelijkheden. Ook is de zaalaccommodatie uitgebouwd tot vijf feestzalen. Dat bleek een gouden zet. Het partycentrum liep erg goed. Voor lange tijd was dit de core business van ’t Noorden.
 
Ook hebben zij de speeltuin onder handen genomen. De glijbaan is toen vervangen door het treintje van Buesink (modelspoor Panorama).
 

“Sinds 2015 zijn Nita en ik in het bedrijf van mijn ouders gestapt. Momenteel is het echt een pannenkoekenhuis, een familierestaurant met grote speeltuin en feestzalen. Eten, drinken en vieren! Vier het leven! Alle fases in het leven kun je hier vieren: geboorte, 21 diner, 25 diner, bruiloften, condoleances. Pre corona waren vooral de weekenden volgepland met feesten en partijen. Doordeweeks lag de focus meer op vergaderingen. Dat heeft wel een tijd stilgelegen. 
 
Corona heeft voor ons echter ook wel iets goeds opgeleverd. Het heeft ons de kans gegeven om de zaken anders in te steken. Even stil staan en nadenken over hoe we het bedrijf willen positioneren en ‘echt ondernemen’.
 
Dat is de aanleiding geweest van onze bijna wekelijkse inspiratiebezoekjes. We wilden ontdekken waar we heen willen met ons bedrijf. Dus samen met ons gezin (kinderen zijn 3 en 5 jaar oud) gaan we iedere maandag op pad om bij andere ondernemers inspiratie op te doen, van elkaar te leren en om nog meer inzicht te krijgen in hoe onze markt eruit ziet. Corona heeft veel veranderingen versneld. De markt is anders, de gasten zijn anders. Het is fijn om daar met andere ondernemers over te sparren en als het kan ook mee samen te werken.”

 
Inkopen via Xandrion
’t Noorden is al in 2009 aangesloten bij Xandrion. Wesley’s vader, Martin, is toentertijd gestart met Sligro en de food fabrikanten.
 
Martin vertelt: “De voorwaarden waren reuze interessant omdat we al zaken deden met meerdere leveranciers die raamcontracten met Xandrion hebben afgesloten. Daar bovenop kwam de deal met Sligro en dat gaf een boost aan onze inkoopcijfers. Zo’n twee tot vier keer per jaar spraken we met actieve inkoopadviseurs van Xandrion, waar er altijd weer ruimte was voor verbetering van de inkoop of ten behoeve van de activering van ons team.”
 
Tegenwoordig bespaart Wesley via 26 Xandrion raamcontracten. Maar het inkoopvoordeel alleen is niet hetgeen waarom hij blij is met onze samenwerking.
 
“Wat ik vooral prettig vind aan de samenwerking met Xandrion is het benchmarken en het advies. De betrokkenheid en het echt met je mee denken. En door het bundelen van onze inkoop met dat van andere ondernemers, realiseer je echt meer voordeel!”
 

De Toekomst van ‘t Noorden
Tijdens ons bezoek aan het pannenkoekenhuis laat Wesley ons het pand zien. Het pand heeft 5 verschillende zalen met ieder een unieke sfeer. Toen wij de trap opliepen kwamen we uit in het Hogerhuys, een ontzettend gave zaal waarin veel hout, staal en koper is gebruikt (te zien op de afbeelding hierboven, rechts). Hier heeft Wesley een klein tipje van de sluier opgelicht en ons meegenomen in de ideeën die zij nu voor ’t Noorden hebben… Dat wordt gaaf!
 
Het enige wat wij hier nu over kunnen zeggen is dat de ‘oude’ korenmolen, waar het verhaal van ’t Noorden ooit mee is begonnen, hier een prominente rol in gaat spelen én dit een familierestaurant wordt waar je niet omheen kunt. Dus houd ze in de gaten: ’t Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44, 7121 RA Aalten!

MEER KLANTVERHALEN

Xandrion klanten vertellen hun verhaal.

In gesprek met All American Bowling

In gesprek met All American Bowling

Wij spraken we met Henk Oosterhuis, eigenaar van All American Bowling en vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers (NVB) over de samenwerking met de NVB en zijn deelname aan het inkoopcollectief van Xandrion.

LEES VERDER
Nieuwe generatie aan het roer bij Meinders

Nieuwe generatie aan het roer bij Meinders

Op bezoek bij het prachtige familiebedrijf Meinders Catering.

LEES VERDER
Spa One, de duurzaamste wellness van 't land

Spa One, de duurzaamste wellness van 't land

Op Landgoed Bergvliet, waar wij onlangs waren voor een interview met chef-kok Michael de Wit, is sinds 2019 ook een groot, luxe wellnesscomplex gevestigd, genaamd Spa One. Eveneens aangesloten bij Xandrion. Samen met Landgoed Bergvliet bieden zij gasten een complete belevenis met golf, lekker eten, een heerlijk verblijf in een luxe villa én een dagje verwennerij en ontspanning in de wellness. Wij spraken mede-eigenaar Bart Veraa over deze prachtige, duurzame locatie.

LEES VERDER
Limburgse gastvrijheid op Camping Mareveld

Limburgse gastvrijheid op Camping Mareveld

Het is vakantie als we te gast zijn bij Camping Mareveld. Het is een drukte van belang op de volgeboekte camping en op het terras genieten gasten van een lekker hapje en drankje in het warme zonnetje. Mareveld is een mooie combinatie van camping - met een grote verscheidenheid aan accommodaties - restaurant en partycentrum, waar gastvrijheid en gezelligheid voorop staan. In het Zuid-Limburgse plaatsje Schimmert spreken we Marianne Horsmans, zij is samen met haar man Jules eigenaar van Mareveld.

LEES VERDER
Op bezoek bij Landgoed Bergvliet

Op bezoek bij Landgoed Bergvliet

Verscholen tussen de Brabantse landerijen van de Vrachelse Heide en de Oosterhoutse bossen ligt het uit de 13e eeuw stammende Landgoed Bergvliet. Daar spraken wij met chef-kok Michael de Wit over deze prachtige locatie en de samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Outdoor Valley & Xandrion klimmen hogerop

Outdoor Valley & Xandrion klimmen hogerop

Op de parkeerplaats van Outdoor Valley word je verwelkomd met een groot bord ‘Welkom Buiten’, want dat is waar het om draait; plezier maken, avonturen beleven en sportieve activiteiten in de buitenlucht. Al 20 jaar is Outdoor Valley deelnemer van Xandrion. In de afgelopen jaren is Outdoor Valley enorm gegroeid en ook werken Outdoor Valley en Xandrion intensiever samen. We gingen in gesprek met eigenaar Erik Rovekamp en zijn dochter Joëlle Rovekamp, horecamanager bij Outdoor Valley.

LEES VERDER
Als een vis in het water

Als een vis in het water

Wij interviewden Ronald ter Hoeven, voormalig directeur van Zwembad De Peppel en Sportservice Ede, Wageningen en Rhenen voor het Xandrion Jubileum Magazine. Ronald is een proactieve ondernemer die goed op de hoogte is van de laatste trends in de markt. Met zijn unieke, en soms ook innovatieve, visie probeert hij een actieve bijdrage te leveren aan het maatschappelijke rendement.

LEES VERDER
Ontdek je geluk op Marveld!

Ontdek je geluk op Marveld!

Een passende slogan voor zo’n divers vakantiepark in de Achterhoek, die voor ieder wat wils te bieden heeft. Je kunt het zo gek niet bedenken of Marveld heeft het; megaglijbanen, luxe bungalows met wellness faciliteiten, een uitgebreid horeca aanbod. We gingen in gesprek met (mede)oprichter van RICN/Xandrion en de eigenaar van Marveld Recreatie, Edwin Bomers.

LEES VERDER
De gast bepaalt de standaard

De gast bepaalt de standaard

Familiebedrijf en 5 sterren camping TerSpegelt uit Eersel is al sinds 1998 Xandrion deelnemer. Directeur Michel Huigevoort vertelt over dit prachtige recreatiepark en de relatie met Xandrion.

LEES VERDER
Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Liset Bom van Hotel De Sterrenberg aan het woord over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Chantal van Swieten van Vakantiepark De Boshoek over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Utrechtse Golfclub De Pan, gelegen in het bosrijke Bosch en Duin, sloot in augustus 2021 aan bij het inkoopcollectief van Xandrion.

LEES VERDER
Familiebedrijf De Twee Bruggen

Familiebedrijf De Twee Bruggen

Een vakantiepark met een hotelachtige beleving. Dat is waar Hendrik en zijn team naar streven.

LEES VERDER
Ondernemen met een groene visie

Ondernemen met een groene visie

Een enthousiaste Dennis van Vlaanderen vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Ondernemers met passie voor mens & milieu

Ondernemers met passie voor mens & milieu

Aart van Geijtenbeek van Camping Lolotte vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Wie is Clemens?

Wie is Clemens?

Olivier Forma van Restaurant Clemens vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Remco Abel van Grand Café Restaurant Abel vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Pesca-klantverhaal-Xandrion

Geld wordt onderaan de streep verdiend

Sven Sallaerts van Pesca - Theatre of Fish vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER

Samen bekijken wat Xandrion voor u kan betekenen?

Profiteer van substantiële besparingen op uw inkoopkosten & tijd.

We gaan graag met u om tafel om samen te bekijken welke inkoopkansen en besparingsmogelijkheden deelname aan Xandrion u kan bieden.

BESPAAR OOK