Vier 't leven!

Een bevlogen Wesley Hüning vertelt zijn verhaal.

Het is nog even stilte voor de storm als we op een dinsdagochtend binnenstappen bij ’t Noorden in Aalten. We worden zeer gastvrij onthaald door Wesley Hüning, samen met zijn vrouw Nita eigenaar van ’t Noorden. Wesley vertelt dat hij van woensdag t/m zondag bijna helemaal vol zit. De zaken gaan nu gelukkig relatief goed.
 
Boergondië
Corona heeft behoorlijk wat impact gehad, maar Wesley heeft niet stilgezeten. Aan creativiteit geen gebrek hier. Eén van de ideeën die ontstond tijdens de eerste lockdown in april 2020 was een coronaproof pop-up terras waar men buiten kon genieten van een lekker drankje en hapje. Het liefst in samenwerking met andere partijen en horeca ondernemers uit de regio. Zo gezegd, zo gedaan. Boergondië was geboren. Het vakantie terras is een ontzettend succes gebleken. Zo’n succes dat Boergondië dit jaar weer - in goed overleg met de Gemeente Aalten - is georganiseerd. 
 
“Wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen…”
  

Eten - Drinken - Vieren 
’t Noorden heeft een rijke geschiedenis. Oorspronkelijk (in 1823) stond er op de plek waar het pand van ’t Noorden nu staat, een huis met een erf en een boomgaard met aan de andere kant van de weg een korenmolen.
 
In 1866 werd de vergunning voor het café verleend en de eerste hand gelegd aan de speeltuin die tot op heden deel uitmaakt van ’t Noorden. Een echte trekker (vanaf 1933) was de behoorlijk hoge glijbaan in de speeltuin. Het café en de speeltuin werden in deze jaren goed bezocht. Ook werden er in de jaren 90 talloze bruiloften en feesten gevierd.
 
In 1997 kwam ’t Noorden in handen van de ouders van Wesley; Martin en Monique Hüning. Zij hebben het restaurant in 2011 omgebouwd tot pannenkoekenhuis met diverse cateringmogelijkheden. Ook is de zaalaccommodatie uitgebouwd tot vijf feestzalen. Dat bleek een gouden zet. Het partycentrum liep erg goed. Voor lange tijd was dit de core business van ’t Noorden.
 
Ook hebben zij de speeltuin onder handen genomen. De glijbaan is toen vervangen door het treintje van Buesink (modelspoor Panorama).
 

“Sinds 2015 zijn Nita en ik in het bedrijf van mijn ouders gestapt. Momenteel is het echt een pannenkoekenhuis, een familierestaurant met grote speeltuin en feestzalen. Eten, drinken en vieren! Vier het leven! Alle fases in het leven kun je hier vieren: geboorte, 21 diner, 25 diner, bruiloften, condoleances. Pre corona waren vooral de weekenden volgepland met feesten en partijen. Doordeweeks lag de focus meer op vergaderingen. Dat heeft wel een tijd stilgelegen. 
 
Corona heeft voor ons echter ook wel iets goeds opgeleverd. Het heeft ons de kans gegeven om de zaken anders in te steken. Even stil staan en nadenken over hoe we het bedrijf willen positioneren en ‘echt ondernemen’.
 
Dat is de aanleiding geweest van onze bijna wekelijkse inspiratiebezoekjes. We wilden ontdekken waar we heen willen met ons bedrijf. Dus samen met ons gezin (kinderen zijn 3 en 5 jaar oud) gaan we iedere maandag op pad om bij andere ondernemers inspiratie op te doen, van elkaar te leren en om nog meer inzicht te krijgen in hoe onze markt eruit ziet. Corona heeft veel veranderingen versneld. De markt is anders, de gasten zijn anders. Het is fijn om daar met andere ondernemers over te sparren en als het kan ook mee samen te werken.”

 
Inkopen via Xandrion
’t Noorden is al in 2009 aangesloten bij Xandrion. Wesley’s vader, Martin, is toentertijd gestart met Sligro en de food fabrikanten.
 
Martin vertelt: “De voorwaarden waren reuze interessant omdat we al zaken deden met meerdere leveranciers die raamcontracten met Xandrion hebben afgesloten. Daar bovenop kwam de deal met Sligro en dat gaf een boost aan onze inkoopcijfers. Zo’n twee tot vier keer per jaar spraken we met actieve inkoopadviseurs van Xandrion, waar er altijd weer ruimte was voor verbetering van de inkoop of ten behoeve van de activering van ons team.”
 
Tegenwoordig bespaart Wesley via 26 Xandrion raamcontracten. Maar het inkoopvoordeel alleen is niet hetgeen waarom hij blij is met onze samenwerking.
 
“Wat ik vooral prettig vind aan de samenwerking met Xandrion is het benchmarken en het advies. De betrokkenheid en het echt met je mee denken. En door het bundelen van onze inkoop met dat van andere ondernemers, realiseer je echt meer voordeel!”
 

De Toekomst van ‘t Noorden
Tijdens ons bezoek aan het pannenkoekenhuis laat Wesley ons het pand zien. Het pand heeft 5 verschillende zalen met ieder een unieke sfeer. Toen wij de trap opliepen kwamen we uit in het Hogerhuys, een ontzettend gave zaal waarin veel hout, staal en koper is gebruikt (te zien op de afbeelding hierboven, rechts). Hier heeft Wesley een klein tipje van de sluier opgelicht en ons meegenomen in de ideeën die zij nu voor ’t Noorden hebben… Dat wordt gaaf!
 
Het enige wat wij hier nu over kunnen zeggen is dat de ‘oude’ korenmolen, waar het verhaal van ’t Noorden ooit mee is begonnen, hier een prominente rol in gaat spelen én dit een familierestaurant wordt waar je niet omheen kunt. Dus houd ze in de gaten: ’t Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44, 7121 RA Aalten!

MEER KLANTVERHALEN

Xandrion klanten vertellen hun verhaal.

Familiebedrijf De Twee Bruggen

Familiebedrijf De Twee Bruggen

Een vakantiepark met een hotelachtige beleving. Dat is waar Hendrik en zijn team naar streven.

LEES VERDER
Ondernemen met een groene visie

Ondernemen met een groene visie

Een enthousiaste Dennis van Vlaanderen vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Ondernemers met passie voor mens & milieu

Ondernemers met passie voor mens & milieu

Aart van Geijtenbeek van Camping Lolotte vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Wie is Clemens?

Wie is Clemens?

Olivier Forma van Restaurant Clemens vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Xandrion deelnemer van het eerste uur

Xandrion deelnemer van het eerste uur

Evelien van Dasler van Vakantiecentrum De Ullingse Bergen vertelt haar verhaal.

LEES VERDER
Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Remco Abel van Grand Café Restaurant Abel vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Pesca-klantverhaal-Xandrion

Geld wordt onderaan de streep verdiend

Sven Sallaerts van Pesca - Theatre of Fish vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER

Samen bekijken wat Xandrion voor u kan betekenen?

Profiteer van substantiële besparingen op uw inkoopkosten & tijd.

We gaan graag met u om tafel om samen te bekijken welke inkoopkansen en besparingsmogelijkheden deelname aan Xandrion u kan bieden.

BESPAAR OOK