Ondernemen met een groene visie

Een enthousiaste Dennis van Vlaanderen vertelt zijn verhaal.

Het is de laatste week van de zomervakantie voor regio Midden als wij op het boomrijke Bospark Bilthoven - onderdeel van Green Spirit Parken - worden ontvangen door Dennis van Vlaanderen. De campingvelden zijn gevuld en ook de chalets zijn nagenoeg allemaal verhuurd. Het is een goede zomer voor Bospark Bilthoven. Ondanks een zo goed als volledige bezetting, voel je ontspanning en rust zodra je het park betreedt. Rust, ruimte en recreatie is niet voor niets de slogan van de Green Spirit Parken, bestaande uit Bospark Bilthoven en Chalêt Parc De Vechtoever.

Bospark Bilthoven is gelegen op de Utrechtse Heuvelrug en kent, zoals de naam al doet vermoeden, een bosrijke omgeving. Met een gevarieerd aanbod in huuraccommodaties is er voor ieder wat wils. Het park kent een grote hoeveelheid chalets met eigen tuin, zowel voor verhuur als koop, ruim opgezette kampeerplaatsen, luxe glampingtenten en zelfs een aantal pipowagens. Het park heeft een aantal leuke speeltuinen, een verwarmd buitenzwembad, een restaurant en een snackbar.

Onverwachts
Wie Dennis van Vlaanderen ontmoet, ontmoet een bevlogen, enthousiaste en ambitieuze recreatieondernemer waarvan je de indruk krijgt dat hij al jaren ‘in het vak zit’. Niets is minder waar. Vader Frank van Vlaanderen kocht zo’n 20 jaar geleden Green Spirit. Zoon Dennis had zijn heil gevonden in de ruwe industrie, waaronder de scheepsbouw en olie- en gasindustrie. “Een vakantiepark runnen is niets voor mij,” riep hij jaren. Totdat Dennis onverwachts moest in te springen op de vakantieparken, toen de in het buitenland verblijvende Frank van Vlaanderen wegens de coronamaatregelen niet naar Nederland kon vliegen. Dennis ontdekte een passie die hij lang verborgen had gehouden voor zichzelf en iedereen in zijn omgeving. Op afstand proefden vader en moeder Van Vlaanderen het enthousiasme van hun zoon. Nadat Frank terugkeerde, werd het gesprek dan eindelijk gevoerd en zo staat zoon Dennis inmiddels alweer 1,5 jaar aan het roer van beide Green Spirit Parken.

Groenvisie
Een natuurlijke en bosrijke omgeving was altijd al belangrijk op de Green Spirit parken. Om nog meer aandacht te besteden aan het natuurlijke aspect startte Frank van Vlaanderen vier jaar geleden met het uitrollen van een groenvisie voor zijn vakantieparken. Een visie, die ook Dennis omarmt. In samenwerking met Stichting Utrechtse Heuvelrug ontwikkelde zij een beleidsdocument en een daarbij behorend actieplan. “Wij geloven er in dat we als ondernemer en recreant goed moeten zorgen voor onze parken. Elk chalet heeft een eigen tuin en daarin moet men bewuste keuzes maken voor inheems groen, er voor zorgen dat er voldoende vocht in de bodem vastgehouden kan worden en de biodiversiteit op het park bevorderd wordt. Op onze beurt zorgen wij ervoor dat de algemene gronden ontwikkeld worden in lijn met deze visie. Wij leggen ons zelf een verplichting op en stimuleren onze recreanten daarmee hetzelfde te doen,” aldus Dennis van Vlaanderen.

Xandrion als betrouwbare partner

Sinds 2012 is Bospark Bilthoven aangesloten als Xandrion deelnemer. “Energie, propaan en afval zijn voor iedere recreatieondernemer grote kostenposten. Binnen het contractenaanbod van Xandrion hebben wij hiervoor een betrouwbare partij gevonden, waar we profiteren van het financiële voordeel van het collectief. Daarnaast zit het grote voordeel van het inkoopcollectief in gemak en ontzorging. Wanneer er bijvoorbeeld een keer iets niet klopt met een factuur, neem ik contact op met Xandrion. Zij zoeken het uit en regelen dat het wordt opgelost. Dat scheelt mij zo ontzettend veel tijd,” aldus een tevreden Dennis.

Een duidelijke toekomstdroom
Over de toekomst is Dennis duidelijk. Hij heeft de smaak te pakken. Dennis: “Ik heb mijn passie gevonden op deze vakantieparken, maar het smaakt naar meer. In de nabije toekomst zou ik het aantal Green Spirit Parken dan ook graag verder uitbreiden.”

MEER KLANTVERHALEN

Xandrion klanten vertellen hun verhaal.

In gesprek met All American Bowling

In gesprek met All American Bowling

Wij spraken we met Henk Oosterhuis, eigenaar van All American Bowling en vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers (NVB) over de samenwerking met de NVB en zijn deelname aan het inkoopcollectief van Xandrion.

LEES VERDER
Nieuwe generatie aan het roer bij Meinders

Nieuwe generatie aan het roer bij Meinders

Op bezoek bij het prachtige familiebedrijf Meinders Catering.

LEES VERDER
Spa One, de duurzaamste wellness van 't land

Spa One, de duurzaamste wellness van 't land

Op Landgoed Bergvliet, waar wij onlangs waren voor een interview met chef-kok Michael de Wit, is sinds 2019 ook een groot, luxe wellnesscomplex gevestigd, genaamd Spa One. Eveneens aangesloten bij Xandrion. Samen met Landgoed Bergvliet bieden zij gasten een complete belevenis met golf, lekker eten, een heerlijk verblijf in een luxe villa én een dagje verwennerij en ontspanning in de wellness. Wij spraken mede-eigenaar Bart Veraa over deze prachtige, duurzame locatie.

LEES VERDER
Limburgse gastvrijheid op Camping Mareveld

Limburgse gastvrijheid op Camping Mareveld

Het is vakantie als we te gast zijn bij Camping Mareveld. Het is een drukte van belang op de volgeboekte camping en op het terras genieten gasten van een lekker hapje en drankje in het warme zonnetje. Mareveld is een mooie combinatie van camping - met een grote verscheidenheid aan accommodaties - restaurant en partycentrum, waar gastvrijheid en gezelligheid voorop staan. In het Zuid-Limburgse plaatsje Schimmert spreken we Marianne Horsmans, zij is samen met haar man Jules eigenaar van Mareveld.

LEES VERDER
Op bezoek bij Landgoed Bergvliet

Op bezoek bij Landgoed Bergvliet

Verscholen tussen de Brabantse landerijen van de Vrachelse Heide en de Oosterhoutse bossen ligt het uit de 13e eeuw stammende Landgoed Bergvliet. Daar spraken wij met chef-kok Michael de Wit over deze prachtige locatie en de samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Outdoor Valley & Xandrion klimmen hogerop

Outdoor Valley & Xandrion klimmen hogerop

Op de parkeerplaats van Outdoor Valley word je verwelkomd met een groot bord ‘Welkom Buiten’, want dat is waar het om draait; plezier maken, avonturen beleven en sportieve activiteiten in de buitenlucht. Al 20 jaar is Outdoor Valley deelnemer van Xandrion. In de afgelopen jaren is Outdoor Valley enorm gegroeid en ook werken Outdoor Valley en Xandrion intensiever samen. We gingen in gesprek met eigenaar Erik Rovekamp en zijn dochter Joëlle Rovekamp, horecamanager bij Outdoor Valley.

LEES VERDER
Als een vis in het water

Als een vis in het water

Wij interviewden Ronald ter Hoeven, voormalig directeur van Zwembad De Peppel en Sportservice Ede, Wageningen en Rhenen voor het Xandrion Jubileum Magazine. Ronald is een proactieve ondernemer die goed op de hoogte is van de laatste trends in de markt. Met zijn unieke, en soms ook innovatieve, visie probeert hij een actieve bijdrage te leveren aan het maatschappelijke rendement.

LEES VERDER
Ontdek je geluk op Marveld!

Ontdek je geluk op Marveld!

Een passende slogan voor zo’n divers vakantiepark in de Achterhoek, die voor ieder wat wils te bieden heeft. Je kunt het zo gek niet bedenken of Marveld heeft het; megaglijbanen, luxe bungalows met wellness faciliteiten, een uitgebreid horeca aanbod. We gingen in gesprek met (mede)oprichter van RICN/Xandrion en de eigenaar van Marveld Recreatie, Edwin Bomers.

LEES VERDER
De gast bepaalt de standaard

De gast bepaalt de standaard

Familiebedrijf en 5 sterren camping TerSpegelt uit Eersel is al sinds 1998 Xandrion deelnemer. Directeur Michel Huigevoort vertelt over dit prachtige recreatiepark en de relatie met Xandrion.

LEES VERDER
Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Liset Bom van Hotel De Sterrenberg aan het woord over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Chantal van Swieten van Vakantiepark De Boshoek over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Utrechtse Golfclub De Pan, gelegen in het bosrijke Bosch en Duin, sloot in augustus 2021 aan bij het inkoopcollectief van Xandrion.

LEES VERDER
Familiebedrijf De Twee Bruggen

Familiebedrijf De Twee Bruggen

Een vakantiepark met een hotelachtige beleving. Dat is waar Hendrik en zijn team naar streven.

LEES VERDER
Vier 't leven!

Vier 't leven!

Een bevlogen Wesley Hüning vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Ondernemers met passie voor mens & milieu

Ondernemers met passie voor mens & milieu

Aart van Geijtenbeek van Camping Lolotte vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Wie is Clemens?

Wie is Clemens?

Olivier Forma van Restaurant Clemens vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Remco Abel van Grand Café Restaurant Abel vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Pesca-klantverhaal-Xandrion

Geld wordt onderaan de streep verdiend

Sven Sallaerts van Pesca - Theatre of Fish vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER

Samen bekijken wat Xandrion voor u kan betekenen?

Profiteer van substantiële besparingen op uw inkoopkosten & tijd.

We gaan graag met u om tafel om samen te bekijken welke inkoopkansen en besparingsmogelijkheden deelname aan Xandrion u kan bieden.

BESPAAR OOK