Ondernemen met een groene visie

Een enthousiaste Dennis van Vlaanderen vertelt zijn verhaal.

Het is de laatste week van de zomervakantie voor regio Midden als wij op het boomrijke Bospark Bilthoven - onderdeel van Green Spirit Parken - worden ontvangen door Dennis van Vlaanderen. De campingvelden zijn gevuld en ook de chalets zijn nagenoeg allemaal verhuurd. Het is een goede zomer voor Bospark Bilthoven. Ondanks een zo goed als volledige bezetting, voel je ontspanning en rust zodra je het park betreedt. Rust, ruimte en recreatie is niet voor niets de slogan van de Green Spirit Parken, bestaande uit Bospark Bilthoven en Chalêt Parc De Vechtoever.

Bospark Bilthoven is gelegen op de Utrechtse Heuvelrug en kent, zoals de naam al doet vermoeden, een bosrijke omgeving. Met een gevarieerd aanbod in huuraccommodaties is er voor ieder wat wils. Het park kent een grote hoeveelheid chalets met eigen tuin, zowel voor verhuur als koop, ruim opgezette kampeerplaatsen, luxe glampingtenten en zelfs een aantal pipowagens. Het park heeft een aantal leuke speeltuinen, een verwarmd buitenzwembad, een restaurant en een snackbar.

Onverwachts
Wie Dennis van Vlaanderen ontmoet, ontmoet een bevlogen, enthousiaste en ambitieuze recreatieondernemer waarvan je de indruk krijgt dat hij al jaren ‘in het vak zit’. Niets is minder waar. Vader Frank van Vlaanderen kocht zo’n 20 jaar geleden Green Spirit. Zoon Dennis had zijn heil gevonden in de ruwe industrie, waaronder de scheepsbouw en olie- en gasindustrie. “Een vakantiepark runnen is niets voor mij,” riep hij jaren. Totdat Dennis onverwachts moest in te springen op de vakantieparken, toen de in het buitenland verblijvende Frank van Vlaanderen wegens de coronamaatregelen niet naar Nederland kon vliegen. Dennis ontdekte een passie die hij lang verborgen had gehouden voor zichzelf en iedereen in zijn omgeving. Op afstand proefden vader en moeder Van Vlaanderen het enthousiasme van hun zoon. Nadat Frank terugkeerde, werd het gesprek dan eindelijk gevoerd en zo staat zoon Dennis inmiddels alweer 1,5 jaar aan het roer van beide Green Spirit Parken.

Groenvisie
Een natuurlijke en bosrijke omgeving was altijd al belangrijk op de Green Spirit parken. Om nog meer aandacht te besteden aan het natuurlijke aspect startte Frank van Vlaanderen vier jaar geleden met het uitrollen van een groenvisie voor zijn vakantieparken. Een visie, die ook Dennis omarmt. In samenwerking met Stichting Utrechtse Heuvelrug ontwikkelde zij een beleidsdocument en een daarbij behorend actieplan. “Wij geloven er in dat we als ondernemer en recreant goed moeten zorgen voor onze parken. Elk chalet heeft een eigen tuin en daarin moet men bewuste keuzes maken voor inheems groen, er voor zorgen dat er voldoende vocht in de bodem vastgehouden kan worden en de biodiversiteit op het park bevorderd wordt. Op onze beurt zorgen wij ervoor dat de algemene gronden ontwikkeld worden in lijn met deze visie. Wij leggen ons zelf een verplichting op en stimuleren onze recreanten daarmee hetzelfde te doen,” aldus Dennis van Vlaanderen.

Xandrion als betrouwbare partner

Sinds 2012 is Bospark Bilthoven aangesloten als Xandrion deelnemer. “Energie, propaan en afval zijn voor iedere recreatieondernemer grote kostenposten. Binnen het contractenaanbod van Xandrion hebben wij hiervoor een betrouwbare partij gevonden, waar we profiteren van het financiële voordeel van het collectief. Daarnaast zit het grote voordeel van het inkoopcollectief in gemak en ontzorging. Wanneer er bijvoorbeeld een keer iets niet klopt met een factuur, neem ik contact op met Xandrion. Zij zoeken het uit en regelen dat het wordt opgelost. Dat scheelt mij zo ontzettend veel tijd,” aldus een tevreden Dennis.

Een duidelijke toekomstdroom
Over de toekomst is Dennis duidelijk. Hij heeft de smaak te pakken. Dennis: “Ik heb mijn passie gevonden op deze vakantieparken, maar het smaakt naar meer. In de nabije toekomst zou ik het aantal Green Spirit Parken dan ook graag verder uitbreiden.”

MEER KLANTVERHALEN

Xandrion klanten vertellen hun verhaal.

Familiebedrijf De Twee Bruggen

Familiebedrijf De Twee Bruggen

Een vakantiepark met een hotelachtige beleving. Dat is waar Hendrik en zijn team naar streven.

LEES VERDER
Vier 't leven!

Vier 't leven!

Een bevlogen Wesley Hüning vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Ondernemers met passie voor mens & milieu

Ondernemers met passie voor mens & milieu

Aart van Geijtenbeek van Camping Lolotte vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Wie is Clemens?

Wie is Clemens?

Olivier Forma van Restaurant Clemens vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Xandrion deelnemer van het eerste uur

Xandrion deelnemer van het eerste uur

Evelien van Dasler van Vakantiecentrum De Ullingse Bergen vertelt haar verhaal.

LEES VERDER
Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Remco Abel van Grand Café Restaurant Abel vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Pesca-klantverhaal-Xandrion

Geld wordt onderaan de streep verdiend

Sven Sallaerts van Pesca - Theatre of Fish vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER

Samen bekijken wat Xandrion voor u kan betekenen?

Profiteer van substantiële besparingen op uw inkoopkosten & tijd.

We gaan graag met u om tafel om samen te bekijken welke inkoopkansen en besparingsmogelijkheden deelname aan Xandrion u kan bieden.

BESPAAR OOK