Geld wordt onderaan de streep verdiend

Sven Sallaerts van Pesca - Theatre of Fish vertelt zijn verhaal.

Hierbij het eerste verhaal van Sven Sallaerts van Pesca - Theatre of Fish in Amsterdam.Wat voor een bedrijf is Pesca?
In 2016 hebben Jos en ik de deuren van Pesca geopend. Pesca is een restaurant met een innovatief visconcept. Als gast kun je zelf je eigen vis en bijgerechten van onze vismarkt uitkiezen. We werken met een dynamisch prijsbeleid met een catch of the day, zonder menu. We gaan voor 0% foodwaste door gedurende de dag de prijs omlaag te gooien om de vis uit te verkopen. Het aanbod op de vismarkt is wisselend en afhankelijk van de dagelijkse levering, seizoenen en weersomstandigheden.
 
Niet alleen is het restaurant totaal anders dan een traditioneel visrestaurant, ook op het gebied van personeelsbeleid doen wij het anders. We zijn ons er erg van bewust hoe moeilijk het is om gemotiveerd en goed personeel te vinden en te behouden. Wij hebben daarom een eigen Pesca-CAO ontwikkeld. Dit trekken we overigens ook door in onze andere concepten. We willen hiermee een statement maken en verandering te weeg brengen in de horecawereld.
 
Het Pesca concept is een groot succes gebleken en we hebben dan ook plannen om nieuwe vestigingen te openen in steden als Rotterdam en Utrecht. Volgend jaar opent er minimaal 1 nieuwe Pesca vestiging!”
 
Jullie breiden uit midden in de coronacrisis. Is dat niet riskant?
“Sommigen vragen zich inderdaad af of dat wel verstandig is op dit moment. Wij geloven er heel erg in dat je juist nu moet investeren. Ook door de crisis zijn er nu weer andere mogelijkheden dan voorheen. Dus wij blijven concepten ontwikkelen en we blijven investeren. Wel hebben we de volgorde van onze toekomstplannen aangepast door de huidige COVID-19 situatie. We willen bijvoorbeeld ook dolgraag het buitenland veroveren met Pesca. Een vestiging in München en Londen zou geweldig zijn, maar deze plannen staan voor nu even in de koelkast en daarom focussen wij ons op dit moment op Nederland.”
 
Je bent zowel horeca als marketing ondernemer. Een super handige combinatie, zeker in deze tijd. Samen met Jos de Jong heb je het bedrijf Younique Concepts opgericht. Kun je hier iets meer over vertellen?
“Met het enthousiaste team van Younique ontwikkelen we diverse nieuwe toekomstproof horeca concepten en rollen we deze ook uit. Dit zijn onze huidige merken en projecten: 
 
Stuk voor stuk vernieuwende hospitality-concepten waarin alles anders is dan bij een traditioneel horecabedrijf.”

Benieuwd hoe anders? Neem vooral even een kijkje op www.youniqueconcepts.nl
 

 
Een tweede (gedeeltelijke) lockdown is inmiddels helaas een feit. Hoe kijk je hier tegenaan? 
“Corona zorgt voor een hoop beperkingen, maar zorgt ook voor veel creativiteit! Met Younique Concepts hebben we een aantal coronaproof concepten bedacht waar we de zomer goed mee door zijn gekomen, zoals:
 
We proberen continu creatief te blijven en in oplossingen te denken.”

Biedt de deelname aan Xandrion extra voordelen in deze tijd?
"Zeker, in deze tijd van crisis hebben we geleerd dat het geld onder aan de streep wordt verdiend. Dus we zijn scherp op onze inkoop en alle kosten die we maken. Dan is het juist belangrijk dat er een partner als Xandrion naast je staat om deze zijde te controleren. Dat maakt juist nu het verschil."
 
Hoe ben je met Xandrion in contact gekomen?

“Jos en ik komen beiden uit de hotellerie. Zo wisten wij dat Best Western ook samenwerkte met Xandrion. En de dienstverlening die Xandrion biedt, is precies waar wij naar op zoek waren. In één woord: Ontzorging. Wij hoeven geen gesprekken te voeren met talloze leveranciers. Xandrion garandeert ons dat wij goed zitten met de condities die zij hebben gemaakt. Zo kan ik met een gerust hart zaken doen met alle leveranciers die bij Xandrion zijn aangesloten. Dat bevalt ons erg goed en is dan ook de reden dat wij Xandrion ook in de toekomst betrekken bij alle horeca concepten die wij nog gaan ontwikkelen en openen.”

MEER KLANTVERHALEN

Xandrion klanten vertellen hun verhaal.

Xandrion deelnemer van het eerste uur

Xandrion deelnemer van het eerste uur

Evelien van Dasler van Vakantiecentrum De Ullingse Bergen vertelt haar verhaal.

LEES VERDER
Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Remco Abel van Grand Café Restaurant Abel vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER

Samen bekijken wat Xandrion voor u kan betekenen?

Profiteer van substantiële besparingen op uw inkoopkosten & tijd.

We gaan graag met u om tafel om samen te bekijken welke inkoopkansen en besparingsmogelijkheden deelname aan Xandrion u kan bieden.

BESPAAR OOK