Geld wordt onderaan de streep verdiend

Sven Sallaerts van Pesca - Theatre of Fish vertelt zijn verhaal.

Hierbij het eerste verhaal van Sven Sallaerts van Pesca - Theatre of Fish in Amsterdam.Wat voor een bedrijf is Pesca?
In 2016 hebben Jos en ik de deuren van Pesca geopend. Pesca is een restaurant met een innovatief visconcept. Als gast kun je zelf je eigen vis en bijgerechten van onze vismarkt uitkiezen. We werken met een dynamisch prijsbeleid met een catch of the day, zonder menu. We gaan voor 0% foodwaste door gedurende de dag de prijs omlaag te gooien om de vis uit te verkopen. Het aanbod op de vismarkt is wisselend en afhankelijk van de dagelijkse levering, seizoenen en weersomstandigheden.
 
Niet alleen is het restaurant totaal anders dan een traditioneel visrestaurant, ook op het gebied van personeelsbeleid doen wij het anders. We zijn ons er erg van bewust hoe moeilijk het is om gemotiveerd en goed personeel te vinden en te behouden. Wij hebben daarom een eigen Pesca-CAO ontwikkeld. Dit trekken we overigens ook door in onze andere concepten. We willen hiermee een statement maken en verandering te weeg brengen in de horecawereld.
 
Het Pesca concept is een groot succes gebleken en we hebben dan ook plannen om nieuwe vestigingen te openen in steden als Rotterdam en Utrecht. Volgend jaar opent er minimaal 1 nieuwe Pesca vestiging!”
 
Jullie breiden uit midden in de coronacrisis. Is dat niet riskant?
“Sommigen vragen zich inderdaad af of dat wel verstandig is op dit moment. Wij geloven er heel erg in dat je juist nu moet investeren. Ook door de crisis zijn er nu weer andere mogelijkheden dan voorheen. Dus wij blijven concepten ontwikkelen en we blijven investeren. Wel hebben we de volgorde van onze toekomstplannen aangepast door de huidige COVID-19 situatie. We willen bijvoorbeeld ook dolgraag het buitenland veroveren met Pesca. Een vestiging in München en Londen zou geweldig zijn, maar deze plannen staan voor nu even in de koelkast en daarom focussen wij ons op dit moment op Nederland.”
 
Je bent zowel horeca als marketing ondernemer. Een super handige combinatie, zeker in deze tijd. Samen met Jos de Jong heb je het bedrijf Younique Concepts opgericht. Kun je hier iets meer over vertellen?
“Met het enthousiaste team van Younique ontwikkelen we diverse nieuwe toekomstproof horeca concepten en rollen we deze ook uit. Dit zijn onze huidige merken en projecten: 
 
Stuk voor stuk vernieuwende hospitality-concepten waarin alles anders is dan bij een traditioneel horecabedrijf.”

Benieuwd hoe anders? Neem vooral even een kijkje op www.youniqueconcepts.nl
 

 
Een tweede (gedeeltelijke) lockdown is inmiddels helaas een feit. Hoe kijk je hier tegenaan? 
“Corona zorgt voor een hoop beperkingen, maar zorgt ook voor veel creativiteit! Met Younique Concepts hebben we een aantal coronaproof concepten bedacht waar we de zomer goed mee door zijn gekomen, zoals:
 
We proberen continu creatief te blijven en in oplossingen te denken.”

Biedt de deelname aan Xandrion extra voordelen in deze tijd?
"Zeker, in deze tijd van crisis hebben we geleerd dat het geld onder aan de streep wordt verdiend. Dus we zijn scherp op onze inkoop en alle kosten die we maken. Dan is het juist belangrijk dat er een partner als Xandrion naast je staat om deze zijde te controleren. Dat maakt juist nu het verschil."
 
Hoe ben je met Xandrion in contact gekomen?

“Jos en ik komen beiden uit de hotellerie. Zo wisten wij dat Best Western ook samenwerkte met Xandrion. En de dienstverlening die Xandrion biedt, is precies waar wij naar op zoek waren. In één woord: Ontzorging. Wij hoeven geen gesprekken te voeren met talloze leveranciers. Xandrion garandeert ons dat wij goed zitten met de condities die zij hebben gemaakt. Zo kan ik met een gerust hart zaken doen met alle leveranciers die bij Xandrion zijn aangesloten. Dat bevalt ons erg goed en is dan ook de reden dat wij Xandrion ook in de toekomst betrekken bij alle horeca concepten die wij nog gaan ontwikkelen en openen.”

MEER KLANTVERHALEN

Xandrion klanten vertellen hun verhaal.

In gesprek met All American Bowling

In gesprek met All American Bowling

Wij spraken we met Henk Oosterhuis, eigenaar van All American Bowling en vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers (NVB) over de samenwerking met de NVB en zijn deelname aan het inkoopcollectief van Xandrion.

LEES VERDER
Nieuwe generatie aan het roer bij Meinders

Nieuwe generatie aan het roer bij Meinders

Op bezoek bij het prachtige familiebedrijf Meinders Catering.

LEES VERDER
Spa One, de duurzaamste wellness van 't land

Spa One, de duurzaamste wellness van 't land

Op Landgoed Bergvliet, waar wij onlangs waren voor een interview met chef-kok Michael de Wit, is sinds 2019 ook een groot, luxe wellnesscomplex gevestigd, genaamd Spa One. Eveneens aangesloten bij Xandrion. Samen met Landgoed Bergvliet bieden zij gasten een complete belevenis met golf, lekker eten, een heerlijk verblijf in een luxe villa én een dagje verwennerij en ontspanning in de wellness. Wij spraken mede-eigenaar Bart Veraa over deze prachtige, duurzame locatie.

LEES VERDER
Limburgse gastvrijheid op Camping Mareveld

Limburgse gastvrijheid op Camping Mareveld

Het is vakantie als we te gast zijn bij Camping Mareveld. Het is een drukte van belang op de volgeboekte camping en op het terras genieten gasten van een lekker hapje en drankje in het warme zonnetje. Mareveld is een mooie combinatie van camping - met een grote verscheidenheid aan accommodaties - restaurant en partycentrum, waar gastvrijheid en gezelligheid voorop staan. In het Zuid-Limburgse plaatsje Schimmert spreken we Marianne Horsmans, zij is samen met haar man Jules eigenaar van Mareveld.

LEES VERDER
Op bezoek bij Landgoed Bergvliet

Op bezoek bij Landgoed Bergvliet

Verscholen tussen de Brabantse landerijen van de Vrachelse Heide en de Oosterhoutse bossen ligt het uit de 13e eeuw stammende Landgoed Bergvliet. Daar spraken wij met chef-kok Michael de Wit over deze prachtige locatie en de samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Outdoor Valley & Xandrion klimmen hogerop

Outdoor Valley & Xandrion klimmen hogerop

Op de parkeerplaats van Outdoor Valley word je verwelkomd met een groot bord ‘Welkom Buiten’, want dat is waar het om draait; plezier maken, avonturen beleven en sportieve activiteiten in de buitenlucht. Al 20 jaar is Outdoor Valley deelnemer van Xandrion. In de afgelopen jaren is Outdoor Valley enorm gegroeid en ook werken Outdoor Valley en Xandrion intensiever samen. We gingen in gesprek met eigenaar Erik Rovekamp en zijn dochter Joëlle Rovekamp, horecamanager bij Outdoor Valley.

LEES VERDER
Als een vis in het water

Als een vis in het water

Wij interviewden Ronald ter Hoeven, voormalig directeur van Zwembad De Peppel en Sportservice Ede, Wageningen en Rhenen voor het Xandrion Jubileum Magazine. Ronald is een proactieve ondernemer die goed op de hoogte is van de laatste trends in de markt. Met zijn unieke, en soms ook innovatieve, visie probeert hij een actieve bijdrage te leveren aan het maatschappelijke rendement.

LEES VERDER
Ontdek je geluk op Marveld!

Ontdek je geluk op Marveld!

Een passende slogan voor zo’n divers vakantiepark in de Achterhoek, die voor ieder wat wils te bieden heeft. Je kunt het zo gek niet bedenken of Marveld heeft het; megaglijbanen, luxe bungalows met wellness faciliteiten, een uitgebreid horeca aanbod. We gingen in gesprek met (mede)oprichter van RICN/Xandrion en de eigenaar van Marveld Recreatie, Edwin Bomers.

LEES VERDER
De gast bepaalt de standaard

De gast bepaalt de standaard

Familiebedrijf en 5 sterren camping TerSpegelt uit Eersel is al sinds 1998 Xandrion deelnemer. Directeur Michel Huigevoort vertelt over dit prachtige recreatiepark en de relatie met Xandrion.

LEES VERDER
Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Liset Bom van Hotel De Sterrenberg aan het woord over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Chantal van Swieten van Vakantiepark De Boshoek over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Utrechtse Golfclub De Pan, gelegen in het bosrijke Bosch en Duin, sloot in augustus 2021 aan bij het inkoopcollectief van Xandrion.

LEES VERDER
Familiebedrijf De Twee Bruggen

Familiebedrijf De Twee Bruggen

Een vakantiepark met een hotelachtige beleving. Dat is waar Hendrik en zijn team naar streven.

LEES VERDER
Ondernemen met een groene visie

Ondernemen met een groene visie

Een enthousiaste Dennis van Vlaanderen vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Vier 't leven!

Vier 't leven!

Een bevlogen Wesley Hüning vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Ondernemers met passie voor mens & milieu

Ondernemers met passie voor mens & milieu

Aart van Geijtenbeek van Camping Lolotte vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Wie is Clemens?

Wie is Clemens?

Olivier Forma van Restaurant Clemens vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Remco Abel van Grand Café Restaurant Abel vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER

Samen bekijken wat Xandrion voor u kan betekenen?

Profiteer van substantiële besparingen op uw inkoopkosten & tijd.

We gaan graag met u om tafel om samen te bekijken welke inkoopkansen en besparingsmogelijkheden deelname aan Xandrion u kan bieden.

BESPAAR OOK