Limburgse gastvrijheid op Camping Mareveld

Het is vakantie als we te gast zijn bij Camping Mareveld. Het is een drukte van belang op de volgeboekte camping en op het terras genieten gasten van een lekker hapje en drankje in het warme zonnetje. Mareveld is een mooie combinatie van camping - met een grote verscheidenheid aan accommodaties - restaurant en partycentrum, waar gastvrijheid en gezelligheid voorop staan. In het Zuid-Limburgse plaatsje Schimmert spreken we Marianne Horsmans, zij is samen met haar man Jules eigenaar van Mareveld.

Het is vakantie als we te gast zijn bij Camping Mareveld. In het Zuid-Limburgse plaatsje Schimmert spreken we Marianne Horsmans, zij is samen met haar man Jules eigenaar van Mareveld.
 
Op Mareveld is het een drukte van belang. De camping is volgeboekt en in de speeltuin spelen de jongste gasten op het houten piratenschip, de trampoline en in de zandbak. De camping kent een grote verscheidenheid aan accommodaties, zoals chalets, pipowagens, safaritenten en zo’n 40 caravan- en camperplaatsen. Maar Mareveld is meer dan een camping alleen.

Altijd wat te beleven
In het voorjaar en de zomer ligt de nadruk bij Mareveld vooral op de camping en de jaarplaatsen. In het najaar wordt er volop gefeest in Partycentrum Mareveld. Marianne: “Bij ons is het een hele leuke combinatie. In het hoogseizoen zijn er weinig feesten en partijen en ligt onze focus op de camping en het restaurant. In het najaar verdwijnt de camping naar de achtergrond en dan komen de feesten en partijen. Zo is er bij ons altijd wat te beleven.”

Een stukje geschiedenis
In 1998 hebben Jules en Marianne Mareveld als vierde generatie overgenomen en het bedrijf een nieuw gezicht gegeven. Ouderwetse gastvrijheid, gezelligheid en het herberggevoel spelen nog steeds een grote rol, maar vooral de culinaire ambities zijn onderdeel geworden van Mareveld. In het eetcafé kunnen gasten genieten van de lekkerste huisgemaakte specialiteiten uit de houtbroodoven, rijpingskast en rookkast. Ook de huisgemaakte zuurvleesbitterballen zijn zéker de moeite waard om eens te proeven wanneer je in de buurt bent.Samenwerking
Sinds 2003 is Mareveld aangesloten bij het inkoopcollectief van Xandrion. Inmiddels profiteren zij van 26 contracten, waaronder groothandel, afval, propaangas en afwas- en droogapparatuur. “Wij hebben ons bij Xandrion aangesloten vanwege het financiële voordeel. Dat is tot op de dag van vandaag de belangrijkste reden om lid te blijven. Het inkoopcollectief biedt een groot aanbod aan leveranciers waar we kunnen profiteren van goede inkoopcondities. Daarnaast vinden wij het heel prettig dat je zelf kunt kiezen van welke leveranciers je wel of geen gebruik maakt. Wanneer wij op zoek zijn naar een nieuwe leverancier kiezen we namelijk graag op gevoel. In sommige gevallen gaat onze voorkeur bijvoorbeeld uit naar een leverancier bij ons uit de omgeving”, aldus Marianne.

De uitdagingen van dit moment
Zoals in de gehele branche – en ook daar buiten – loopt ook Mareveld tegen uitdagingen aan op het gebied van personeelstekorten. “Om maar een voorbeeld te noemen. Normaal hebben we vier koks, maar deze zomer helaas maar één. Hierdoor hebben we onze menukaart versimpeld, waardoor ook medewerkers uit de bediening bij kunnen springen in de keuken. Gelukkig komt er na de vakantie één kok bij en hopelijk daarna nog één”, vertelt Marianne.

De kracht van Mareveld
Momenteel ligt de focus bij Mareveld vooral op het afhandelen van lopende projecten, zoals het renoveren van de chalets. Vorig jaar hebben we ons aanbod uitgebreid met een aantal safaritenten, dus qua uitbreiding hebben we nu geen concrete plannen. “Wij willen ook niet te groot worden, wij vinden het persoonlijke contact met de gasten heel erg leuk en daar ligt ook de kracht van Mareveld”, aldus een tevreden Marianne.


MEER KLANTVERHALEN

Xandrion klanten vertellen hun verhaal.

In gesprek met All American Bowling

In gesprek met All American Bowling

Wij spraken we met Henk Oosterhuis, eigenaar van All American Bowling en vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers (NVB) over de samenwerking met de NVB en zijn deelname aan het inkoopcollectief van Xandrion.

LEES VERDER
Nieuwe generatie aan het roer bij Meinders

Nieuwe generatie aan het roer bij Meinders

Op bezoek bij het prachtige familiebedrijf Meinders Catering.

LEES VERDER
Spa One, de duurzaamste wellness van 't land

Spa One, de duurzaamste wellness van 't land

Op Landgoed Bergvliet, waar wij onlangs waren voor een interview met chef-kok Michael de Wit, is sinds 2019 ook een groot, luxe wellnesscomplex gevestigd, genaamd Spa One. Eveneens aangesloten bij Xandrion. Samen met Landgoed Bergvliet bieden zij gasten een complete belevenis met golf, lekker eten, een heerlijk verblijf in een luxe villa én een dagje verwennerij en ontspanning in de wellness. Wij spraken mede-eigenaar Bart Veraa over deze prachtige, duurzame locatie.

LEES VERDER
Op bezoek bij Landgoed Bergvliet

Op bezoek bij Landgoed Bergvliet

Verscholen tussen de Brabantse landerijen van de Vrachelse Heide en de Oosterhoutse bossen ligt het uit de 13e eeuw stammende Landgoed Bergvliet. Daar spraken wij met chef-kok Michael de Wit over deze prachtige locatie en de samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Outdoor Valley & Xandrion klimmen hogerop

Outdoor Valley & Xandrion klimmen hogerop

Op de parkeerplaats van Outdoor Valley word je verwelkomd met een groot bord ‘Welkom Buiten’, want dat is waar het om draait; plezier maken, avonturen beleven en sportieve activiteiten in de buitenlucht. Al 20 jaar is Outdoor Valley deelnemer van Xandrion. In de afgelopen jaren is Outdoor Valley enorm gegroeid en ook werken Outdoor Valley en Xandrion intensiever samen. We gingen in gesprek met eigenaar Erik Rovekamp en zijn dochter Joëlle Rovekamp, horecamanager bij Outdoor Valley.

LEES VERDER
Als een vis in het water

Als een vis in het water

Wij interviewden Ronald ter Hoeven, voormalig directeur van Zwembad De Peppel en Sportservice Ede, Wageningen en Rhenen voor het Xandrion Jubileum Magazine. Ronald is een proactieve ondernemer die goed op de hoogte is van de laatste trends in de markt. Met zijn unieke, en soms ook innovatieve, visie probeert hij een actieve bijdrage te leveren aan het maatschappelijke rendement.

LEES VERDER
Ontdek je geluk op Marveld!

Ontdek je geluk op Marveld!

Een passende slogan voor zo’n divers vakantiepark in de Achterhoek, die voor ieder wat wils te bieden heeft. Je kunt het zo gek niet bedenken of Marveld heeft het; megaglijbanen, luxe bungalows met wellness faciliteiten, een uitgebreid horeca aanbod. We gingen in gesprek met (mede)oprichter van RICN/Xandrion en de eigenaar van Marveld Recreatie, Edwin Bomers.

LEES VERDER
De gast bepaalt de standaard

De gast bepaalt de standaard

Familiebedrijf en 5 sterren camping TerSpegelt uit Eersel is al sinds 1998 Xandrion deelnemer. Directeur Michel Huigevoort vertelt over dit prachtige recreatiepark en de relatie met Xandrion.

LEES VERDER
Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Liset Bom van Hotel De Sterrenberg aan het woord over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Chantal van Swieten van Vakantiepark De Boshoek over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Utrechtse Golfclub De Pan, gelegen in het bosrijke Bosch en Duin, sloot in augustus 2021 aan bij het inkoopcollectief van Xandrion.

LEES VERDER
Familiebedrijf De Twee Bruggen

Familiebedrijf De Twee Bruggen

Een vakantiepark met een hotelachtige beleving. Dat is waar Hendrik en zijn team naar streven.

LEES VERDER
Ondernemen met een groene visie

Ondernemen met een groene visie

Een enthousiaste Dennis van Vlaanderen vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Vier 't leven!

Vier 't leven!

Een bevlogen Wesley Hüning vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Ondernemers met passie voor mens & milieu

Ondernemers met passie voor mens & milieu

Aart van Geijtenbeek van Camping Lolotte vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Wie is Clemens?

Wie is Clemens?

Olivier Forma van Restaurant Clemens vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Remco Abel van Grand Café Restaurant Abel vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Pesca-klantverhaal-Xandrion

Geld wordt onderaan de streep verdiend

Sven Sallaerts van Pesca - Theatre of Fish vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER

Samen bekijken wat Xandrion voor u kan betekenen?

Profiteer van substantiële besparingen op uw inkoopkosten & tijd.

We gaan graag met u om tafel om samen te bekijken welke inkoopkansen en besparingsmogelijkheden deelname aan Xandrion u kan bieden.

BESPAAR OOK