Ondernemers met passie voor mens & milieu

Aart van Geijtenbeek van Camping Lolotte vertelt zijn verhaal.

Hierbij het verhaal van Xandrion deelnemer: Aart van Geijtenbeek van Camping Lolotte.

Wat voor een camping is Camping Lolotte?
“Wij proberen tussen een kindercamping en een natuurkampeerterrein in te zitten. We richten ons op gezinnen met kinderen tot 10 jaar, maar dan wel met een scoutingsinslag. Op de camping kun je hutten bouwen, een kampvuur stoken, met de boswachter op stap en we hebben bijvoorbeeld ook een modderbad. Verwacht bij ons geen volledig gevulde activiteitenkalender. We hebben juist veel rust in het programma, zodat onze gasten zelf op avontuur kunnen gaan.”

De camping kenmerkt zich door grote plaatsen en een natuurlijk terrein. Elk veld heeft zijn eigen (natuurlijke) speelelement, bijvoorbeeld een bult zand of stapelstammen. In de speelvijver kan de jonge avonturier op zoek naar kikkervisjes of bij mooi weer een duik nemen in het, met zonneboilers verwarmde, buitenzwembad.

Wat maakt Camping Lolotte uniek?
“Dat vind ik moeilijk, want eigenlijk vind ik het zelf niet heel bijzonder wat we doen. Maar zijn wij uniek? Ja, een beetje wel eigenlijk. Ik denk dat het komt doordat we alles in diezelfde richting doen. We hebben een bepaalde filosofie, we hebben een specifieke gast voor ogen. Bij iedere keuze die we maken, hebben we die ene kampeerder in ons hoofd en op basis daarvan maken we alle keuzes.”
Wat zijn jullie drijfveren om te kiezen voor een duurzame insteek voor jullie camping?
“Het is voor ons eigenlijk nooit echt een keuze geweest, omdat ik eigenlijk vind dat er geen andere keuze is. Sharon, mijn vriendin, werkte vroeger als beleidsmedewerker bij De Dierenbescherming en ik ben eigenlijk opgegroeid in het campingleven en heb een buitensportopleiding gedaan. Het was voor ons dan ook vanzelfsprekend om onze liefde voor de natuur door te voeren in onze camping. En zo is Camping Lolotte in een halfuur, zittend bij een kampvuur, bedacht.
 
Daarbij wil ik nog wel benadrukken dat onze camping echt geen ‘geitenwollensokken’ is. Wij kiezen waar mogelijk voor een duurzaam alternatief, zoals LED-verlichting en wij laten bijvoorbeeld onkruid staan en leggen wilde bloemenvelden aan voor meer biodiversiteit. Ook kiezen we zoveel mogelijk voor een biologisch assortiment. Maar ik zeg altijd als je 80% van de tijd je best doet, is dat al mooi genoeg. Doe gewoon je best en draag je steentje bij. Bij ons zijn dus een heleboel producten biologisch, maar je kunt ook nog gewoon een Magnum kopen.”

Het recreatieseizoen is inmiddels gestart. Hoe gaan jullie dit seizoen tegemoet ondanks alle, nog altijd geldende, maatregelen?
“Positief, er is nog wel enige twijfel in hoeverre je open kunt gaan en hoe je alles gaat regelen, maar inmiddels hebben we al een jaar met de beperkende maatregelen achter de rug, dus vind ik het nu allemaal wat minder spannend. De grootste uitdaging zit hem er voor ons in dat we gewoon helemaal vol zitten. Normaal begon het seizoen rustig in de meivakantie, maar nu zitten alle weken die we open zijn helemaal of bijna helemaal vol. En we zijn nog maar een jong bedrijf en om dan van winterstand, we zijn nu met z’n tweeën aan het werk, naar binnen 3 weken volle bak is de grootste uitdaging.”Uiteraard zijn we ook erg benieuwd naar de samenwerking met Xandrion en hoe jullie deze ervaren.

Waarom zijn jullie deelnemer van Xandrion geworden?
“Ik ben in 2000 een keer naar zo’n dag geweest waar Xandrion zichzelf presenteerde. Toen dacht ik meteen; samenwerken, dat klinkt te gek. Toen we eenmaal deelnemer waren, was het heel simpel eigenlijk. In het jaar nadat we deelnemer zijn geworden, ervaarden we de voordelen pas echt. Niet alleen financieel, maar ook vooral op het gebied van advies. Zowel vanuit Xandrion als vanuit de leveranciers en soms zelfs vanuit de andere aangesloten campingeigenaren.

Je weet gewoon dat er goed is nagedacht over met welke leveranciers een contract is afgesloten.
 
Daarnaast sta je als Xandrion deelnemer in het gehele inkoopcollectief veel sterker als er een keer iets mis is. Als je een leverancier belt als individueel bedrijf zeggen ze; “dat is heel vervelend voor u, ik ga mijn best voor u doen”. Vervolgens komt daar vaak niks van terecht. Dat heb ik nu nooit meer. Xandrion bemiddelt in dit soort gevallen en zorgt ervoor dat het wordt opgelost. Dat weten de leveranciers ook. Die kracht van het collectief en samenwerken is immens, naast het hele financiële voordeel.”

Hoe gaan jullie te werk als je een nieuwe leverancier voor iets nodig hebt?
“Het hangt er vanaf of het in ons interessegebied zit en of we er zelf verstand van hebben. Als dat zo is dan hebben we zelf vaak al wel een bepaalde voorkeur en dan gaan we nog een beetje op onderzoek uit. Bij het overgrote deel kijk ik eerst tussen de Xandrion leveranciers. Juist omdat Xandrion niet alleen onderhandelt op basis van de prijs, maar ook de service die je erbij krijgt.”

Van welke contracten maken jullie gebruik en van welke (bewust) niet?
“Bij de grote zaken zoals energie, verzekeringen en vuilnis maken we gebruik van de contracten van Xandrion. Maar als het om horeca gaat, zoals groothandel en de bypasses (fabrikanten), dan maken we vaak onze eigen keuze. Dit zijn namelijk allemaal merken die wij niet voeren, omdat wij een biologisch assortiment hebben. Dat is voor ons dan ook meteen het nadeel. Bij Sligro is het ontzettend zoeken en heb je weinig keuze in biologische producten. Daarom hebben we er nu een biologische leverancier naast.
 
We maken bij onze keuze voor een product of leverancier altijd een afweging of we kiezen voor duurzaam en/of biologisch of bewust niet. Daarom hanteren we die 80% regel. We hebben voorheen bedrijfsshirts van biologisch katoen gehad, die binnen een paar weken uit elkaar vielen. Dat vind ik dan ook weer niet duurzaam. Daarom proberen we daarin altijd een bewuste afweging te maken.”

Wat ontbreekt er voor jullie in het contractenportfolio van Xandrion?
“Ik zou graag zien dat of Sligro het biologische assortiment aanzienlijk uitbreidt of dat er een contract wordt afgesloten met een biologische leverancier.
 
Ik zou het ook mooi vinden als Xandrion blijft meegroeien met het veranderende aanbod in recreatie. Ik denk namelijk dat die markt langzaam aan het veranderen is. Er komen steeds meer smaken bij en gasten hebben meer te kiezen. 20 jaar geleden kon je kiezen tussen 2, 3, 4 of 5 sterren en koos je tussen zee of binnenland. Nu kun je bij wijze van spreken met je paard op vakantie. Voor iedere smaak is er een camping te vinden en daar moet je ook wel de juiste leveranciers voor aansluiten. Ik zou het mooi vinden als die variatie aan ondernemers zich aan zouden sluiten bij Xandrion. Daarmee houd je de frisheid en diversiteit erin.”

Wat zijn jullie verwachtingen en dromen voor de toekomst?
“Voor de nabije toekomst is dat vooral het seizoen fatsoenlijk draaien. Dat is voor ons al uitdagend genoeg in zo’n vierde jaar waarin we elke periode nagenoeg vol zitten.
 
Voor de verdere toekomst… wij maken eigenlijk nooit echt zoveel grote plannen vooruit. We hebben wel wat praktische dingen die een keer vervangen moeten worden, maar verder kijken we eigenlijk niet. We maken in de winter al onze voorbereidingen en onze plannen, dan gaan we het seizoen in en tijdens het seizoen praten we daar eigenlijk niet over. In september gaan we op vakantie en in oktober gaan we bij elkaar zitten en gaan we het seizoen evalueren en dan maken we onze nieuwe plannen.
 
Er zijn een heleboel dingen die we gewoon doen die anderen nog niet of nauwelijks hebben gedaan. Dus we hebben geen vijfjarenplannen. Zo hebben we het in het begin met elkaar afgesproken. We doen dit omdat we het leuk vinden, we hoeven er niet rijk van te worden. We willen iets moois maken en mensen een leuke vakantie geven. Dat wij daar toevallig heel goed bij draaien is heel mooi, maar dat is nooit ons doel geweest. Het zou voor ons al prima zijn als we gewoon onze boterham kunnen verdienen.”

MEER KLANTVERHALEN

Xandrion klanten vertellen hun verhaal.

In gesprek met All American Bowling

In gesprek met All American Bowling

Wij spraken we met Henk Oosterhuis, eigenaar van All American Bowling en vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers (NVB) over de samenwerking met de NVB en zijn deelname aan het inkoopcollectief van Xandrion.

LEES VERDER
Nieuwe generatie aan het roer bij Meinders

Nieuwe generatie aan het roer bij Meinders

Op bezoek bij het prachtige familiebedrijf Meinders Catering.

LEES VERDER
Spa One, de duurzaamste wellness van 't land

Spa One, de duurzaamste wellness van 't land

Op Landgoed Bergvliet, waar wij onlangs waren voor een interview met chef-kok Michael de Wit, is sinds 2019 ook een groot, luxe wellnesscomplex gevestigd, genaamd Spa One. Eveneens aangesloten bij Xandrion. Samen met Landgoed Bergvliet bieden zij gasten een complete belevenis met golf, lekker eten, een heerlijk verblijf in een luxe villa én een dagje verwennerij en ontspanning in de wellness. Wij spraken mede-eigenaar Bart Veraa over deze prachtige, duurzame locatie.

LEES VERDER
Limburgse gastvrijheid op Camping Mareveld

Limburgse gastvrijheid op Camping Mareveld

Het is vakantie als we te gast zijn bij Camping Mareveld. Het is een drukte van belang op de volgeboekte camping en op het terras genieten gasten van een lekker hapje en drankje in het warme zonnetje. Mareveld is een mooie combinatie van camping - met een grote verscheidenheid aan accommodaties - restaurant en partycentrum, waar gastvrijheid en gezelligheid voorop staan. In het Zuid-Limburgse plaatsje Schimmert spreken we Marianne Horsmans, zij is samen met haar man Jules eigenaar van Mareveld.

LEES VERDER
Op bezoek bij Landgoed Bergvliet

Op bezoek bij Landgoed Bergvliet

Verscholen tussen de Brabantse landerijen van de Vrachelse Heide en de Oosterhoutse bossen ligt het uit de 13e eeuw stammende Landgoed Bergvliet. Daar spraken wij met chef-kok Michael de Wit over deze prachtige locatie en de samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Outdoor Valley & Xandrion klimmen hogerop

Outdoor Valley & Xandrion klimmen hogerop

Op de parkeerplaats van Outdoor Valley word je verwelkomd met een groot bord ‘Welkom Buiten’, want dat is waar het om draait; plezier maken, avonturen beleven en sportieve activiteiten in de buitenlucht. Al 20 jaar is Outdoor Valley deelnemer van Xandrion. In de afgelopen jaren is Outdoor Valley enorm gegroeid en ook werken Outdoor Valley en Xandrion intensiever samen. We gingen in gesprek met eigenaar Erik Rovekamp en zijn dochter Joëlle Rovekamp, horecamanager bij Outdoor Valley.

LEES VERDER
Als een vis in het water

Als een vis in het water

Wij interviewden Ronald ter Hoeven, voormalig directeur van Zwembad De Peppel en Sportservice Ede, Wageningen en Rhenen voor het Xandrion Jubileum Magazine. Ronald is een proactieve ondernemer die goed op de hoogte is van de laatste trends in de markt. Met zijn unieke, en soms ook innovatieve, visie probeert hij een actieve bijdrage te leveren aan het maatschappelijke rendement.

LEES VERDER
Ontdek je geluk op Marveld!

Ontdek je geluk op Marveld!

Een passende slogan voor zo’n divers vakantiepark in de Achterhoek, die voor ieder wat wils te bieden heeft. Je kunt het zo gek niet bedenken of Marveld heeft het; megaglijbanen, luxe bungalows met wellness faciliteiten, een uitgebreid horeca aanbod. We gingen in gesprek met (mede)oprichter van RICN/Xandrion en de eigenaar van Marveld Recreatie, Edwin Bomers.

LEES VERDER
De gast bepaalt de standaard

De gast bepaalt de standaard

Familiebedrijf en 5 sterren camping TerSpegelt uit Eersel is al sinds 1998 Xandrion deelnemer. Directeur Michel Huigevoort vertelt over dit prachtige recreatiepark en de relatie met Xandrion.

LEES VERDER
Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Liset Bom van Hotel De Sterrenberg aan het woord over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Chantal van Swieten van Vakantiepark De Boshoek over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Utrechtse Golfclub De Pan, gelegen in het bosrijke Bosch en Duin, sloot in augustus 2021 aan bij het inkoopcollectief van Xandrion.

LEES VERDER
Familiebedrijf De Twee Bruggen

Familiebedrijf De Twee Bruggen

Een vakantiepark met een hotelachtige beleving. Dat is waar Hendrik en zijn team naar streven.

LEES VERDER
Ondernemen met een groene visie

Ondernemen met een groene visie

Een enthousiaste Dennis van Vlaanderen vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Vier 't leven!

Vier 't leven!

Een bevlogen Wesley Hüning vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Wie is Clemens?

Wie is Clemens?

Olivier Forma van Restaurant Clemens vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Remco Abel van Grand Café Restaurant Abel vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Pesca-klantverhaal-Xandrion

Geld wordt onderaan de streep verdiend

Sven Sallaerts van Pesca - Theatre of Fish vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER

Samen bekijken wat Xandrion voor u kan betekenen?

Profiteer van substantiële besparingen op uw inkoopkosten & tijd.

We gaan graag met u om tafel om samen te bekijken welke inkoopkansen en besparingsmogelijkheden deelname aan Xandrion u kan bieden.

BESPAAR OOK