Ontdek je geluk op Marveld!

Een passende slogan voor zo’n divers vakantiepark in de Achterhoek, die voor ieder wat wils te bieden heeft. Je kunt het zo gek niet bedenken of Marveld heeft het; megaglijbanen, luxe bungalows met wellness faciliteiten, een uitgebreid horeca aanbod. We gingen in gesprek met (mede)oprichter van RICN/Xandrion en de eigenaar van Marveld Recreatie, Edwin Bomers.

Eigenaar en rasondernemer Edwin Bomers leidt het bedrijf al meer dan 34 jaar. Oorspronkelijk was het plan om een jaartje op het familiebedrijf te passen. Dat is ietsje langer geworden. De affiniteit met de recreatie zit hem in het bloed.
 
“Mijn opa en oma zijn hier eind jaren ’50 een ijsbaan begonnen. In 1968 hebben mijn ouders de ijsbaan uitgebreid met een camping; Farm Marveld. Vanaf 1988 werd het een ‘serieus’ vakantiepark door de komst van verhuurbungalows en een subtropisch zwembad. In die tijd heb ik het bedrijf overgenomen.”
 
Het Marveld van nu
Sindsdien heeft Edwin niet stilgezeten. “Tegenwoordig bestaat het vakantiepark onder andere uit 320 vakantiewoningen, 60 chalets, een luxe hotel, ruime kampeerplaatsen, verschillende zwembaden en waterglijbanen en 4 verschillende restaurants. Afgelopen jaar hebben we een 100 meter lange wildwaterbaan ‘Wild River’, speedglijbanen met space bowl en een spraypark zijn toegevoegd aan het bestaande binnen- en buitenzwembad. Al deze waterglijbanen zijn het jaarrond te gebruiken door onze gasten en zijn dus een mooie aanwinst op ons park.”
 

In deze tijd waarin steeds meer recreatiebedrijven worden overgenomen door grote binnen- en buitenlandse ketens, kiest Marveld er bewust voor om een privaat familiebedrijf te blijven en eigen keuzes te maken.
 
“Zo kunnen wij zelf sturen op kwaliteit en onze eigen visie volgen. Vrije tijd wordt steeds belangrijker en ook de werkverdeling tussen mannen en vrouwen verandert. Deze ontwikkelingen bieden volop kansen. Ook kunnen wij op deze wijze onze gasten de aandacht en tijd geven die zij verdienen”, aldus Edwin.
 
Samenwerking
Marveld runnen is lang niet het enige waar Edwin Bomers zich mee bezig houdt. Hij zoekt graag de samenwerking op én zet zich in om de Achterhoek op de kaart te zetten. Dit is altijd al zijn manier van werken geweest. In 1997 was Edwin actief lid binnen Gelderland en samen met de Veluwe Vakantieland Campings (VVC) en werd hij via deze weg ook (mede)oprichter van RICN.
 
“Ik ben als (mede)oprichter van RICN zelf betrokken geweest bij het tekenen van de eerste inkoopcontracten en ik voel me, tot op de dag van vandaag, nauw verbonden met Xandrion. Dat komt ook omdat ik sterk geloof dat het altijd belangrijk is om de samenwerking op te zoeken. Lokaal, regionaal, landelijk en soms zelfs internationaal. Binnen het Xandrion netwerk heb ik in de jaren dan ook goede relaties opgebouwd.
 
Daarnaast is één keer scherp inkopen niet zo moeilijk. Maar voor de lange termijn goed inkopen, écht bouwen aan een duurzame relaties, zodat er continuïteit ontstaat… Dat is wel een vak apart. En het is fijn als je dat kunt overlaten aan een professional. Die jou daarin ontzorgt.”


 
Voeten in de klei
Uiteraard is er in 25 jaar veel veranderd. RICN is gestart als coöperatie voor en door recreatieondernemers. Een echte unity. Vandaag de dag is een groot deel van de oorspronkelijke oprichters aangesloten als deelnemer en niet meer direct betrokken bij de bedrijfsvoering van Xandrion. Echter is Edwin wel van mening dat Xandrion altijd met de spreekwoordelijke ‘voeten in de klei’  blijft staan.
 
“Xandrion luistert nog steeds naar de markt. Ze weten goed wat er speelt en waar er behoefte aan is. Door kennis uit te wisselen, houden we elkaar scherp. Bij Marveld is het inkoopproces is dan ook zo ingericht dat wij altijd eerst checken of Xandrion een leverancier in het portfolio heeft, die wij nodig hebben.
 
Daarnaast is het bijzonder handig om Xandrion in te zetten wanneer er onverhoopt iets misgaat tussen een deelnemer en een leverancier. Dankzij de duurzame relatie met haar leveranciers worden de meeste issues binnen no time opgelost. De bemiddeling hierin is ontzettend waardevol.”


MEER KLANTVERHALEN

Xandrion klanten vertellen hun verhaal.

In gesprek met All American Bowling

In gesprek met All American Bowling

Wij spraken we met Henk Oosterhuis, eigenaar van All American Bowling en vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers (NVB) over de samenwerking met de NVB en zijn deelname aan het inkoopcollectief van Xandrion.

LEES VERDER
Nieuwe generatie aan het roer bij Meinders

Nieuwe generatie aan het roer bij Meinders

Op bezoek bij het prachtige familiebedrijf Meinders Catering.

LEES VERDER
Spa One, de duurzaamste wellness van 't land

Spa One, de duurzaamste wellness van 't land

Op Landgoed Bergvliet, waar wij onlangs waren voor een interview met chef-kok Michael de Wit, is sinds 2019 ook een groot, luxe wellnesscomplex gevestigd, genaamd Spa One. Eveneens aangesloten bij Xandrion. Samen met Landgoed Bergvliet bieden zij gasten een complete belevenis met golf, lekker eten, een heerlijk verblijf in een luxe villa én een dagje verwennerij en ontspanning in de wellness. Wij spraken mede-eigenaar Bart Veraa over deze prachtige, duurzame locatie.

LEES VERDER
Limburgse gastvrijheid op Camping Mareveld

Limburgse gastvrijheid op Camping Mareveld

Het is vakantie als we te gast zijn bij Camping Mareveld. Het is een drukte van belang op de volgeboekte camping en op het terras genieten gasten van een lekker hapje en drankje in het warme zonnetje. Mareveld is een mooie combinatie van camping - met een grote verscheidenheid aan accommodaties - restaurant en partycentrum, waar gastvrijheid en gezelligheid voorop staan. In het Zuid-Limburgse plaatsje Schimmert spreken we Marianne Horsmans, zij is samen met haar man Jules eigenaar van Mareveld.

LEES VERDER
Op bezoek bij Landgoed Bergvliet

Op bezoek bij Landgoed Bergvliet

Verscholen tussen de Brabantse landerijen van de Vrachelse Heide en de Oosterhoutse bossen ligt het uit de 13e eeuw stammende Landgoed Bergvliet. Daar spraken wij met chef-kok Michael de Wit over deze prachtige locatie en de samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Outdoor Valley & Xandrion klimmen hogerop

Outdoor Valley & Xandrion klimmen hogerop

Op de parkeerplaats van Outdoor Valley word je verwelkomd met een groot bord ‘Welkom Buiten’, want dat is waar het om draait; plezier maken, avonturen beleven en sportieve activiteiten in de buitenlucht. Al 20 jaar is Outdoor Valley deelnemer van Xandrion. In de afgelopen jaren is Outdoor Valley enorm gegroeid en ook werken Outdoor Valley en Xandrion intensiever samen. We gingen in gesprek met eigenaar Erik Rovekamp en zijn dochter Joëlle Rovekamp, horecamanager bij Outdoor Valley.

LEES VERDER
Als een vis in het water

Als een vis in het water

Wij interviewden Ronald ter Hoeven, voormalig directeur van Zwembad De Peppel en Sportservice Ede, Wageningen en Rhenen voor het Xandrion Jubileum Magazine. Ronald is een proactieve ondernemer die goed op de hoogte is van de laatste trends in de markt. Met zijn unieke, en soms ook innovatieve, visie probeert hij een actieve bijdrage te leveren aan het maatschappelijke rendement.

LEES VERDER
De gast bepaalt de standaard

De gast bepaalt de standaard

Familiebedrijf en 5 sterren camping TerSpegelt uit Eersel is al sinds 1998 Xandrion deelnemer. Directeur Michel Huigevoort vertelt over dit prachtige recreatiepark en de relatie met Xandrion.

LEES VERDER
Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Liset Bom van Hotel De Sterrenberg aan het woord over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Chantal van Swieten van Vakantiepark De Boshoek over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Utrechtse Golfclub De Pan, gelegen in het bosrijke Bosch en Duin, sloot in augustus 2021 aan bij het inkoopcollectief van Xandrion.

LEES VERDER
Familiebedrijf De Twee Bruggen

Familiebedrijf De Twee Bruggen

Een vakantiepark met een hotelachtige beleving. Dat is waar Hendrik en zijn team naar streven.

LEES VERDER
Ondernemen met een groene visie

Ondernemen met een groene visie

Een enthousiaste Dennis van Vlaanderen vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Vier 't leven!

Vier 't leven!

Een bevlogen Wesley Hüning vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Ondernemers met passie voor mens & milieu

Ondernemers met passie voor mens & milieu

Aart van Geijtenbeek van Camping Lolotte vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Wie is Clemens?

Wie is Clemens?

Olivier Forma van Restaurant Clemens vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Remco Abel van Grand Café Restaurant Abel vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Pesca-klantverhaal-Xandrion

Geld wordt onderaan de streep verdiend

Sven Sallaerts van Pesca - Theatre of Fish vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER

Samen bekijken wat Xandrion voor u kan betekenen?

Profiteer van substantiële besparingen op uw inkoopkosten & tijd.

We gaan graag met u om tafel om samen te bekijken welke inkoopkansen en besparingsmogelijkheden deelname aan Xandrion u kan bieden.

BESPAAR OOK