Familiebedrijf De Twee Bruggen

Een vakantiepark met een hotelachtige beleving. Dat is waar Hendrik en zijn team naar streven.

Het is gezellig druk, volop zomervakantie, als wij door Hendrik worden ontvangen op het prachtige volgeboekte 5-sterren vakantiepark Twee Bruggen in Winterswijk. Hendrik neemt ons mee naar Restaurant De Schoppe, de plek waar de oorsprong van het vakantiepark ligt.
 
De Schoppe

Hendrik vertelt dat zijn vader Aart in 1968 het horecabedrijf De Schoppe heeft geopend. We mogen de plek van de oorspronkelijke bar ook nog even zien. De bar doet nu dienst als zaal voor feesten en partijen. Helemaal ingericht met de smaak van nu maar met behoud van de oorspronkelijke elementen. Na de opening van De Schoppe heeft Aart het bedrijf uitgebreid met een camping. Deze werd vernoemd naar de twee bruggen die over de beek ‘Boven Slinge’, vlakbij de camping, liggen. In de jaren die volgden is de camping uitgegroeid naar een grote, moderne camping voorzien van alle faciliteiten. 
 

 
5-sterren vakantiepark
In 1998 heeft Hendrik het bedrijf overgenomen van zijn ouders. Hendrik heeft altijd meegedraaid op de camping en het was eigenlijk altijd al duidelijk dat hij de zaak ooit zou overnemen. De camping is inmiddels uitgegroeid tot een 5-sterren vakantiepark. Het park biedt ruim opgezette kampeerplaatsen met privé sanitair, volledig ingerichte accommodaties, meerdere horecapunten, een binnen- en een buitenzwembad en een supermarkt (in eigen beheer).
 
Ongemerkt luxe
Hendrik streeft naar een hotelachtige beleving voor zijn gasten. “Samen met mijn vrouw Eline proberen wij ervoor te zorgen dat alles klopt en het park te zien door de ogen van de gast. De vraag die wij ons continu stellen is: Zou ik hier zelf te gast willen zijn? Door het bedrijf zo te bekijken en inspiratie op te doen bij andere horecabedrijven, hotels en vakantieparken proberen we de gast van nu optimaal te bedienen. Het gevoel moet goed zijn. De kwaliteit moet goed zijn. Het eten moet goed zijn. Gasten moeten op hun gemak zijn en daardoor de ruimte krijgen om van elkaar, de omgeving en het park te genieten.” 
 

 
Wat het park onderscheidt van andere vakantieparken is dat zij bewust kiezen om dingen anders te doen. Hun animatieteam en supermarkt hebben zij bijvoorbeeld in eigen beheer om de kwaliteit en uitstraling goed te kunnen waarborgen. En het hout van het pand van het zwembad komt uit het bos van de broer van Hendrik, de wijn wordt geleverd door zijn buurman en de geitenkaas  van Geitenboerderij de Brömmels uit Woold wordt verwerkt in de gerechten die geserveerd worden in De Schoppe.
 
Impact van corona
Ook de Twee Bruggen voelt de impact van de corona crisis. “De afgelopen 1,5 jaar wordt gekenmerkt door diepe downs. 45% van onze gasten komt uit Duitsland, maar zij blijven grotendeels weg nu er verstrengde maatregelen gelden voor Duitsers die van en naar Nederland reizen. Ook verliep de heropstart verre van soepel. Dat merken we tot op de dag van vandaag, zeker met de slechte verkrijgbaarheid van bepaalde producten. Daarnaast zijn we natuurlijk ook een hoop omzet misgelopen doordat er geen feesten en partijen georganiseerd mochten worden in de winter. Dat hakt er flink in, zeker als je regelmatig investeert in je bedrijf om te kunnen blijven groeien. Daarentegen zijn wij nu wel volgeboekt en draaien we een goed hoogseizoen.
 
De grootste uitdaging zit hem nu in de organisatie, het personeel. We hebben sinds 1 juni een prachtige (pizza)bakkerij die niet open kan, omdat we er geen personeel voor hebben kunnen vinden.
 
Daarom willen we graag minder seizoensgebonden worden, zodat we onze medewerkers jaarrond werk kunnen bieden. Bovendien zorgt dat ook voor meer stabiliteit in de inkomsten. De opening van een hotel op ons vakantiepark zal hieraan bijdragen. Naar verwachting start de bouw in 2023!”

MEER KLANTVERHALEN

Xandrion klanten vertellen hun verhaal.

In gesprek met All American Bowling

In gesprek met All American Bowling

Wij spraken we met Henk Oosterhuis, eigenaar van All American Bowling en vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers (NVB) over de samenwerking met de NVB en zijn deelname aan het inkoopcollectief van Xandrion.

LEES VERDER
Nieuwe generatie aan het roer bij Meinders

Nieuwe generatie aan het roer bij Meinders

Op bezoek bij het prachtige familiebedrijf Meinders Catering.

LEES VERDER
Spa One, de duurzaamste wellness van 't land

Spa One, de duurzaamste wellness van 't land

Op Landgoed Bergvliet, waar wij onlangs waren voor een interview met chef-kok Michael de Wit, is sinds 2019 ook een groot, luxe wellnesscomplex gevestigd, genaamd Spa One. Eveneens aangesloten bij Xandrion. Samen met Landgoed Bergvliet bieden zij gasten een complete belevenis met golf, lekker eten, een heerlijk verblijf in een luxe villa én een dagje verwennerij en ontspanning in de wellness. Wij spraken mede-eigenaar Bart Veraa over deze prachtige, duurzame locatie.

LEES VERDER
Limburgse gastvrijheid op Camping Mareveld

Limburgse gastvrijheid op Camping Mareveld

Het is vakantie als we te gast zijn bij Camping Mareveld. Het is een drukte van belang op de volgeboekte camping en op het terras genieten gasten van een lekker hapje en drankje in het warme zonnetje. Mareveld is een mooie combinatie van camping - met een grote verscheidenheid aan accommodaties - restaurant en partycentrum, waar gastvrijheid en gezelligheid voorop staan. In het Zuid-Limburgse plaatsje Schimmert spreken we Marianne Horsmans, zij is samen met haar man Jules eigenaar van Mareveld.

LEES VERDER
Op bezoek bij Landgoed Bergvliet

Op bezoek bij Landgoed Bergvliet

Verscholen tussen de Brabantse landerijen van de Vrachelse Heide en de Oosterhoutse bossen ligt het uit de 13e eeuw stammende Landgoed Bergvliet. Daar spraken wij met chef-kok Michael de Wit over deze prachtige locatie en de samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Outdoor Valley & Xandrion klimmen hogerop

Outdoor Valley & Xandrion klimmen hogerop

Op de parkeerplaats van Outdoor Valley word je verwelkomd met een groot bord ‘Welkom Buiten’, want dat is waar het om draait; plezier maken, avonturen beleven en sportieve activiteiten in de buitenlucht. Al 20 jaar is Outdoor Valley deelnemer van Xandrion. In de afgelopen jaren is Outdoor Valley enorm gegroeid en ook werken Outdoor Valley en Xandrion intensiever samen. We gingen in gesprek met eigenaar Erik Rovekamp en zijn dochter Joëlle Rovekamp, horecamanager bij Outdoor Valley.

LEES VERDER
Als een vis in het water

Als een vis in het water

Wij interviewden Ronald ter Hoeven, voormalig directeur van Zwembad De Peppel en Sportservice Ede, Wageningen en Rhenen voor het Xandrion Jubileum Magazine. Ronald is een proactieve ondernemer die goed op de hoogte is van de laatste trends in de markt. Met zijn unieke, en soms ook innovatieve, visie probeert hij een actieve bijdrage te leveren aan het maatschappelijke rendement.

LEES VERDER
Ontdek je geluk op Marveld!

Ontdek je geluk op Marveld!

Een passende slogan voor zo’n divers vakantiepark in de Achterhoek, die voor ieder wat wils te bieden heeft. Je kunt het zo gek niet bedenken of Marveld heeft het; megaglijbanen, luxe bungalows met wellness faciliteiten, een uitgebreid horeca aanbod. We gingen in gesprek met (mede)oprichter van RICN/Xandrion en de eigenaar van Marveld Recreatie, Edwin Bomers.

LEES VERDER
De gast bepaalt de standaard

De gast bepaalt de standaard

Familiebedrijf en 5 sterren camping TerSpegelt uit Eersel is al sinds 1998 Xandrion deelnemer. Directeur Michel Huigevoort vertelt over dit prachtige recreatiepark en de relatie met Xandrion.

LEES VERDER
Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Liset Bom van Hotel De Sterrenberg aan het woord over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Chantal van Swieten van Vakantiepark De Boshoek over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Utrechtse Golfclub De Pan, gelegen in het bosrijke Bosch en Duin, sloot in augustus 2021 aan bij het inkoopcollectief van Xandrion.

LEES VERDER
Ondernemen met een groene visie

Ondernemen met een groene visie

Een enthousiaste Dennis van Vlaanderen vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Vier 't leven!

Vier 't leven!

Een bevlogen Wesley Hüning vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Ondernemers met passie voor mens & milieu

Ondernemers met passie voor mens & milieu

Aart van Geijtenbeek van Camping Lolotte vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Wie is Clemens?

Wie is Clemens?

Olivier Forma van Restaurant Clemens vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Remco Abel van Grand Café Restaurant Abel vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Pesca-klantverhaal-Xandrion

Geld wordt onderaan de streep verdiend

Sven Sallaerts van Pesca - Theatre of Fish vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER

Samen bekijken wat Xandrion voor u kan betekenen?

Profiteer van substantiële besparingen op uw inkoopkosten & tijd.

We gaan graag met u om tafel om samen te bekijken welke inkoopkansen en besparingsmogelijkheden deelname aan Xandrion u kan bieden.

BESPAAR OOK