Op bezoek bij Landgoed Bergvliet

Verscholen tussen de Brabantse landerijen van de Vrachelse Heide en de Oosterhoutse bossen ligt het uit de 13e eeuw stammende Landgoed Bergvliet. Daar spraken wij met chef-kok Michael de Wit over deze prachtige locatie en de samenwerking met Xandrion.

Op een druilerige maandagmiddag stappen we binnen bij het restaurant van Golfbaan Landgoed Bergvliet in het Brabantse Oosterhout. Eenmaal binnen merk je gelukkig niets meer van het herfstachtige weer. De combinatie van rustige, natuurlijke kleuren en het gebruik van hout op de wanden, zorgt voor een warme en gastvrije uitstraling.
 
We zijn net voorzien van een lekkere cappuccino als Michael de Wit, de chef-kok van Landgoed Bergvliet, bij ons aanschuift. Ondanks dat er met dit weer minder mensen op de golfbaan zijn te vinden, is het restaurant aardig gevuld voor de lunch. Begin april dit jaar is het vakantiepark ‘Bergvliet Villa’s’ officieel geopend met 80 duurzame, luxe vakantievilla’s. Dat zorgt zeker op dagen als deze voor extra aanloop. Ook zijn hierdoor de openingstijden van het restaurant verruimd.
 
“In het begin was het wel even wennen. Zeker in de zomer kan het hier behoorlijk druk worden. We zorgen er nu voor dat we altijd wat plekken reserveren voor onze golfgasten. Het is uiteraard mooi dat wij door deze aanvulling extra gasten aantrekken, maar onze vaste gasten blijven natuurlijk ook belangrijk”, legt Michael uit.  
 
Gebouwd voor de toekomst
Er zijn 3 soorten villa’s op het vakantiepark te vinden. De Birdie (4-persoons), de Eagle (8-persoons) en de Albatros (12-persoons), allen vernoemd naar typische golftermen. Bij de bouw gingen kwaliteit en natuur hand in hand. Comfort, luxe, natuur en duurzaamheid stonden hierbij centraal. Zo zijn de villa’s voorzien van duurzame technieken als een warmtepomp, zonnepanelen en triple glas, waardoor ze geheel toekomstbestendig zijn. Een mooie aanvulling voor Landgoed Bergvliet, waar je nu heerlijk in een luxe villa kunt verblijven, na een dag golfen of een vergadering en etentje in De Proeverij of Het Koetshuis. Óf zelfs na een heerlijk dagje wellness bij SpaOne, ook gevestigd op het Landgoed. Genieten van het gemak met alle faciliteiten op loopafstand.
 
Culinair genieten

Landgoed Bergvliet staat in de wijde omgeving van Breda, Oosterhout en Teteringen niet alleen bekend om de mooie 18 holes golfbaan (en nu de prachtige villa’s), maar ook als dé plek om lekker te dineren of te borrelen. Michael vertelt dat hij nu al enige tijd met een goed, creatief keukenteam werkt. “Gelukkig hebben we voldoende personeel in de keuken en werken we al een langere tijd met een vaste keukenbrigade, waardoor we mooie kwaliteit kunnen bieden.”
 
Ook is Bergvliet met 2 prachtige feestlocaties (Het Koetshuis en Het Paviljoen) de perfecte locatie voor iedere gelegenheid, van vergadering tot bruiloft en van verzorgde golfdag tot personeelsdag.
 

Duurzame partnerships
Michael is sinds zijn aanstelling in 2018 zeer betrokken bij de samenwerking met Xandrion. “Een groot deel van de totale inkoop van Landgoed Bergvliet bestaat uit food en als chef-kok regel ik zelf de inkoop voor de keuken. Inmiddels is zo’n 70% van onze inkoop ondergebracht bij Xandrion. Ik geloof echt in het bundelen van volume. Eén vrachtwagen laten rijden, geen extra leveringskosten en een duurzame relatie opbouwen, dat levert voordeel op. Daarnaast kunnen we nog steeds kiezen voor specialistische of lokale leveranciers voor bepaalde producten, omdat je nooit verplicht wordt in afname of keuze van leveranciers. Onze samenwerking met Xandrion sluit daar perfect op aan. Ook scheelt het gewoon echt in tijd. Ik heb een achtergrond in de hotellerie, waarbij we tenders uitschreven en soms ook zelf om tafel gingen met verschillende leveranciers. Deze gesprekken en het uitzoekwerk kost veel tijd en vergt soms ook specialistische kennis. Het is fijn dat je dat aan anderen kunt overlaten zodat je zelf meer tijd overhoudt om op de werkvloer te staan.”
 
Bezinning in het najaar
Nu de zomer en daarmee de drukste periode van het jaar erop zit, bereidt Michael zich voor op het komende jaar. Dit is de tijd om afgelopen jaar te evalueren, te onderzoeken en ook de inkoop kritisch tegen het licht te houden. We sluiten dan ook af door Michael in te schrijven op onze nieuwsbrief en een afspraak voor november in te plannen. Dan komen we nog eens samen om de horeca inkoop onder de loep te nemen en te bekijken of daar nog besparingskansen liggen…
 
Net als Michael op de hoogte blijven van Xandrion nieuws en verhalen over onze deelnemers en leveranciers?
Volg ons op onze social media kanalen:    
 

MEER KLANTVERHALEN

Xandrion klanten vertellen hun verhaal.

In gesprek met All American Bowling

In gesprek met All American Bowling

Wij spraken we met Henk Oosterhuis, eigenaar van All American Bowling en vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers (NVB) over de samenwerking met de NVB en zijn deelname aan het inkoopcollectief van Xandrion.

LEES VERDER
Nieuwe generatie aan het roer bij Meinders

Nieuwe generatie aan het roer bij Meinders

Op bezoek bij het prachtige familiebedrijf Meinders Catering.

LEES VERDER
Spa One, de duurzaamste wellness van 't land

Spa One, de duurzaamste wellness van 't land

Op Landgoed Bergvliet, waar wij onlangs waren voor een interview met chef-kok Michael de Wit, is sinds 2019 ook een groot, luxe wellnesscomplex gevestigd, genaamd Spa One. Eveneens aangesloten bij Xandrion. Samen met Landgoed Bergvliet bieden zij gasten een complete belevenis met golf, lekker eten, een heerlijk verblijf in een luxe villa én een dagje verwennerij en ontspanning in de wellness. Wij spraken mede-eigenaar Bart Veraa over deze prachtige, duurzame locatie.

LEES VERDER
Limburgse gastvrijheid op Camping Mareveld

Limburgse gastvrijheid op Camping Mareveld

Het is vakantie als we te gast zijn bij Camping Mareveld. Het is een drukte van belang op de volgeboekte camping en op het terras genieten gasten van een lekker hapje en drankje in het warme zonnetje. Mareveld is een mooie combinatie van camping - met een grote verscheidenheid aan accommodaties - restaurant en partycentrum, waar gastvrijheid en gezelligheid voorop staan. In het Zuid-Limburgse plaatsje Schimmert spreken we Marianne Horsmans, zij is samen met haar man Jules eigenaar van Mareveld.

LEES VERDER
Outdoor Valley & Xandrion klimmen hogerop

Outdoor Valley & Xandrion klimmen hogerop

Op de parkeerplaats van Outdoor Valley word je verwelkomd met een groot bord ‘Welkom Buiten’, want dat is waar het om draait; plezier maken, avonturen beleven en sportieve activiteiten in de buitenlucht. Al 20 jaar is Outdoor Valley deelnemer van Xandrion. In de afgelopen jaren is Outdoor Valley enorm gegroeid en ook werken Outdoor Valley en Xandrion intensiever samen. We gingen in gesprek met eigenaar Erik Rovekamp en zijn dochter Joëlle Rovekamp, horecamanager bij Outdoor Valley.

LEES VERDER
Als een vis in het water

Als een vis in het water

Wij interviewden Ronald ter Hoeven, voormalig directeur van Zwembad De Peppel en Sportservice Ede, Wageningen en Rhenen voor het Xandrion Jubileum Magazine. Ronald is een proactieve ondernemer die goed op de hoogte is van de laatste trends in de markt. Met zijn unieke, en soms ook innovatieve, visie probeert hij een actieve bijdrage te leveren aan het maatschappelijke rendement.

LEES VERDER
Ontdek je geluk op Marveld!

Ontdek je geluk op Marveld!

Een passende slogan voor zo’n divers vakantiepark in de Achterhoek, die voor ieder wat wils te bieden heeft. Je kunt het zo gek niet bedenken of Marveld heeft het; megaglijbanen, luxe bungalows met wellness faciliteiten, een uitgebreid horeca aanbod. We gingen in gesprek met (mede)oprichter van RICN/Xandrion en de eigenaar van Marveld Recreatie, Edwin Bomers.

LEES VERDER
De gast bepaalt de standaard

De gast bepaalt de standaard

Familiebedrijf en 5 sterren camping TerSpegelt uit Eersel is al sinds 1998 Xandrion deelnemer. Directeur Michel Huigevoort vertelt over dit prachtige recreatiepark en de relatie met Xandrion.

LEES VERDER
Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Hotel de Sterrenberg over Xandrion

Liset Bom van Hotel De Sterrenberg aan het woord over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Vakantiepark De Boshoek over Xandrion

Chantal van Swieten van Vakantiepark De Boshoek over haar samenwerking met Xandrion.

LEES VERDER
Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Nieuwe deelnemer: Utrechtse Golfclub De Pan

Utrechtse Golfclub De Pan, gelegen in het bosrijke Bosch en Duin, sloot in augustus 2021 aan bij het inkoopcollectief van Xandrion.

LEES VERDER
Familiebedrijf De Twee Bruggen

Familiebedrijf De Twee Bruggen

Een vakantiepark met een hotelachtige beleving. Dat is waar Hendrik en zijn team naar streven.

LEES VERDER
Ondernemen met een groene visie

Ondernemen met een groene visie

Een enthousiaste Dennis van Vlaanderen vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Vier 't leven!

Vier 't leven!

Een bevlogen Wesley Hüning vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Ondernemers met passie voor mens & milieu

Ondernemers met passie voor mens & milieu

Aart van Geijtenbeek van Camping Lolotte vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Wie is Clemens?

Wie is Clemens?

Olivier Forma van Restaurant Clemens vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Strijdbare Remco laat zich niet kisten

Remco Abel van Grand Café Restaurant Abel vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER
Pesca-klantverhaal-Xandrion

Geld wordt onderaan de streep verdiend

Sven Sallaerts van Pesca - Theatre of Fish vertelt zijn verhaal.

LEES VERDER

Samen bekijken wat Xandrion voor u kan betekenen?

Profiteer van substantiële besparingen op uw inkoopkosten & tijd.

We gaan graag met u om tafel om samen te bekijken welke inkoopkansen en besparingsmogelijkheden deelname aan Xandrion u kan bieden.

BESPAAR OOK